Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Πορεία μνήμης για τα θύματα της 11ης Ιουλίου!!!

Από τη ναυτική βάση στο προεδρικό μέγαρο με 13 στάσεις

Η πύλη εισόδου στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μετά τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011.

Λίγο μετά τις επτά το πρωί ξεκίνησε, από την είσοδο της ναυτικής βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, συμβολική πορεία μνήμης για τα θύματα της 11ης Ιουλίου. Την πορεία διοργανώνουν συγγενείς των θυμάτων και Αγανακτισμένοι πολίτες, θέλοντας να στείλουν ένα ακόμα μήνυμα για την ανάγκη τιμωρίας των ενόχων και απόδοσης των ευθυνών όπου δει, για τη φονική έκρηξη.


Οι οδοιπόροι θα χρησιμοποιήσουν για την πορεία τους τον παλιό δρόμο Λευκωσίας – Λάρνακας, και θα πραγματοποιήσουν 13 στάσεις, αριθμός ίσος με τον αριθμό των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας. Στόχος είναι να καταλήξουν, μετά τις εννέα απόψε, στην πύλη εξόδου του Προεδρικού Μεγάρου, χώρο όπου θα συγκεντρωθούν εκ νέου οι Αγανακτισμένοι πολίτες, για να επαναλάβουν το αίτημά τους για παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τιμωρία όσων ευθύνονται για την καταστροφή.

Εξάλλου, οι Αγανακτισμένοι πολίτες καλούνται, με ηλεκτρονικά και μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων, όπως από σήμερα και για 13 ημέρες οδηγούν με τα φώτα πορείας των αυτοκινήτων τους αναμμένα και στη διάρκεια της ημέρας, σε μία επιπλέον ενέργεια διαμαρτυρίας κατά των κυβερνώντων και αιτήματος να λάμψει η αλήθεια.



Συγγενείς των έξι παλικαριών της ΕΜΑΚ που περιλαμβάνονται στα συνολικά 13 θύματα της τραγωδίας της 11ης Ιουλίου αναμένουν την απόδοση ευθυνών για τη φονική έκρηξη.


Νωρίς χθες το βράδυ, και για πρώτη φορά από την 11η Ιουλίου, βρέθηκαν στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί μέλη των οικογενειών των έξι πυροσβεστών που υπηρετούσαν στην ΕΜΑΚ στην Κοφίνου και έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος. Οι συγγενείς των θυμάτων συγκεντρώθηκαν στις έξι το απόγευμα έξω από τη ναυτική βάση και στη συνέχεια εισήλθαν εντός του στρατοπέδου.

Κρατώντας λουλούδια, στεφάνια και κεριά, οι συγγενείς των αδικοχαμένων παλικαριών πορεύθηκαν σε ύψωμα, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σημείο της έκρηξης, και εναπόθεσαν εκεί τα λουλούδια και τα στεφάνια. Τέλεσαν, παράλληλα, τρισάγιο στη μνήμη και των 13 θυμάτων της τραγωδίας, ακριβώς στις επτά το απόγευμα της Κυριακής, σε μία συμβολική ώρα, καθώς μία ημέρα πριν από τη φονική έκρηξη, τότε άρχιζε η βάρδια των έξι αδικοχαμένων πυροσβεστών της ΕΜΑΚ.

http://www.ikypros.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry