Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Τα εξυπνότερα ζώα του πλανήτη.....

Τα εξυπνότερα ζώα του πλανήτη.....
Είναι από τα πλέον γνωστά ζώα και κάποια ιδιαίτερα αγαπητά στον άνθρωπο. Οι επιστήμονες παρακολουθώντας τη συμπεριφορά και την ανάπτυξή τους κατέγραψαν τον δείκτη νοημοσύνης και τις ξεχωριστές ικανότητες που έχει το καθένα.

Ακολουθούν τα εξυπνότερα ζώα της Γης...

Ελέφαντες 

Ο ελέφαντας κρύβει ταλέντα και ευαισθησίες που δεν φαντάζεστε. Είναι ένα από τα ζώα που εκφράζονται καλλιτεχνικά, όπως έχει παρατηρηθεί οι ελέφαντες μπορούν να ζωγραφίσουν πίνακες και να παίξουν μουσική.

Η πιο ισχυρή τους αίσθηση μάλιστα είναι η ακοή. Λόγω των ευαίσθητων ήχων που πιάνουν έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους από μεγάλες αποστάσεις.

Συγκαταλέγονται στα πιο ευαίσθητα ζώα και από τις αντιδράσεις τους φαίνεται ότι βιώνουν έντονα τη χαρά και τη θλίψη.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι η δυνατότητα τους να θυμούνται. Ακριβώς όπως και ο άνθρωπος θυμούνται τους τόπους που έχουν επισκεφτεί και τους ανθρώπους που έχουν συναντήσει.


Πίθηκοι


 
Ο πίθηκος κατατάσσεται δεύτερος στη λίστα των πιο ευφυών πλασμάτων. Η νοητική του ανάπτυξη είναι όμοια με αυτή του ανθρώπου μέχρι να φτάσει τα τρία του χρόνια. Στην ηλικία αυτή όμως η νοημοσύνη του παραμένει στάσιμη.

Ωστόσο έχει οργανωμένη σκέψη, μπορεί να λύνει προβλήματα και να χειρίζεται τον υπολογιστή!

Επίσης, είναι πρότυπο συμβίωσης, φτιάχνει κανονικές κοινωνίες με γλώσσα και συγκεκριμένους κανόνες που όλοι σέβονται και ακολουθούν.

Παπαγάλοι

Το εξυπνότερο πουλί είναι ο παπαγάλος. Αντιγράφει την ανθρώπινη ομιλία αναπαράγοντας φωνές και ήχους, ενώ μπορεί να συνδέσει τα λόγια με το νόημα τους και να συντάξει μικρές προτάσεις.

Η όραση τους είναι χαρακτηριστική, αφού αντιλαμβάνονται χρώματα και καταλαβαίνουν τη διαφορά του μεγέθους των πραγμάτων.

Δελφίνια
 

Σύμφωνα με τις έρευνες των επιστημόνων οι εγκέφαλοι των δελφινιών είναι μεγαλύτεροι από τους δικούς μας.

Είναι τα ζώα με τον πιο ανεπτυγμένο συναισθηματικό κόσμο, για τον λόγο αυτό δένονται με τον άνθρωπο και αναπτύσσουν ιδιαίτερη σχέση με τους εκπαιδευτές τους. Απόδειξη της εξυπνάδας τους είναι οι ασκήσεις που μαθαίνουν.

Κόλεϊ


Τα κόλεϊ είναι η πιο έξυπνη ράτσα σκυλιών! Τα χαρίσματα είναι πολλά, διακρίνονται σε αθλητικούς διαγωνισμούς για σκύλους και έχουν ταλέντο στον… χορό.

Λόγω της δυνατής τους όσφρησης τα προτιμά η αστυνομία στις ειδικές επιχειρήσεις που κάνει για την ανίχνευση ναρκωτικών και χημικών ουσιών.

Επίσης, λόγω της αντίληψής τους η Πυροσβεστική τα χρησιμοποιεί για εύρεση αγνοουμένων στα ερείπια των σεισμών.

Χταπόδια
 
Μεγάλη νοητική ικανότητα έχει το χταπόδι, που θεωρείται ο εξυπνότερος ασπόνδυλος οργανισμός. Το μεγάλο ατού του είναι το νευρικό του σύστημα.

Επίσης, ξεχωρίζει για τη δυνατότητα του να αναπαριστά τις κινήσεις άλλων θαλάσσιων. οργανισμών και να ξεφεύγει σε πολύ γρήγορο χρόνο.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε και τις μαντικές του ικανότητες στα αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αγώνων.

http://clopyandpaste.blogspot.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry