Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Πνέει τα μένεα εναντίον ΑΗΚ και Προέδρου Χριστόφια ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου!!



Τα πυρά του εναντίον ΑΗΚ και Προέδρου της Δημοκρατίας, έστρεψε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστας Χριστοφίδης, κάνοντας λόγο για "ανικανότητα" από πλευράς ΑΗΚ να δράσει με προνοητικότητα και για "επιβράβευση αυτής της ανικανότητας" από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την απόφαση επαναδιορισμού του ιδίου συμβουλίου.

Ο τόπος έχασε το μισό δυναμικό ηλεκτρικής ενέργειας το οποίο είχε πριν την 11η Ιουλίου, δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, αναφέροντας ότι υπάρχουν «προφανώς» πολιτικές ευθύνες. Πέραν τούτου όμως, ο κ. Χριστοφίδης τονίζει ότι τεράστιες ευθύνες βαραίνουν την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου η οποία «δεχόταν να υπάρχουν δίπλα στον μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό, δίπλα από τη μεγαλύτερη υποδομή του τόπου, 2000 τόνοι εκρηκτικά».

Ο κ. Χριστοφίδης εξέφρασε την άποψη ότι η ηγεσία της ΑΗΚ, ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, το συμβούλιο και ο Γ. Διευθυντής της ΑΗΚ, «θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί λίγα μόλις λεπτά μετά την φονική έκρηξη», τονίζοντας ότι επιβαλλόταν, η Αρχή, να κάνει τα κατάλληλα διαβήματα, ώστε να μεταφέρονταν άλλου τα εκρηκτικά για να μην απειλούν ένα σταθμό ο οποίος άξιζε πολλά δις.
«Αυτή η ηγεσία δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη κρίση που επήλθε, ούτε τα δις που χρειάζονται σήμερα για αποκατάσταση της υποδομής», υποστηρίζει ο κ. Χριστοφίδης, προσθέτοντας ότι μια σοβαρή εταιρεία θα έπρεπε να έχει σενάρια κρίσης, για τέτοιες περιπτώσεις. Αυτά τα σενάρια δεν υπήρχαν γιατί αυτή η ηγεσία δεν είχε την ικανότητα να τα δημιουργήσει πριν από την έκρηξη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διακοπές ρεύματος, πολύ πιθανόν να μην χρειάζονταν εάν γινόταν σωστή διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας. «Με τον ηλεκτρισμό που μας έμεινε θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, να διαχειριζόμασταν διαφορετικά τη βιομηχανία, τον εμπορικό τομέα, τον οικιακό τομέα. Θα μπορούσαμε να είχαμε μαζέψει τις εταιρείες που χρησιμοποιούν περισσότερα από ένα MV και να τους επιβάλλαμε διαφορετικά ωράρια».

Την λύπη του εξέφρασε επίσης ο Πρύτανης για την απόφαση του Προέδρου Χριστόφια να επαναδιορίσει το ίδιο «ανίκανο» διοικητικό συμβούλιο, αναφέροντας ότι πρόκειται για «επιβράβευση της ανικανότητας και της αναξιοκρατίας η οποία υπάρχει σε αυτό τον τόπο τα τελευταία χρόνια».

Έφθασε το πλήρωμα του χρόνου, δήλωσε ο κ. Χριστοφίδης, για να γίνει ένας καινούριος σχεδιασμός, «ο οποίος δεν μπορεί να γίνει από την ΑΗΚ αλλά από ειδήμονες και εμπειρογνώμονες από τα πανεπιστήμια. Θα χρειαστούν ορισμένοι μήνες για να γίνει ένας σοφός και σωστός σχεδιασμός, με πρωταγωνίστρια την ηλιακή ενέργεια»


πηγή:sigmalive

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry