Πάφος: Τουριστική και εμπορική ανάπτυξη που πλησιάζει τα μεγέθη της ανάπτυξης του Κατάρ στη Λευκωσία, προωθούν Ρώσοι μεγιστάνες για την Κάτω Πάφο. Ο σχεδιασμός προνοεί τη δημιουργία μιας υπερπολυτελούς υποδομής για παροχή υπηρεσιών στην παραλία της Κάτω Πάφου, παρά την περιοχή του Φάρου, και για την πρώτη παρουσίαση των σχεδίων του ρωσικού επιχειρηματικού ομίλου έχει προσκληθεί να μεταβεί στη Μόσχα στις 16 Αυγούστου ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ», ο σχεδιασμός των Ρώσων επιχειρηματικών προνοεί την κατασκευή θαλάσσιας υποδομής για τη δραστηριοποίηση δύο υδροπλάνων που θα εκτελούν τουριστικές και επιχειρηματικές πτήσεις ανά την Κύπρο και στα νησιά του Αιγαίου, την ανέγερση κτηριακού συγκροτήματος δύο ορόφων με εστιατόρια και καφετερίες, τη δημιουργία μικρής μαρίνας για τον ελλιμενισμό γιοτ και επιμέρους εμπλουτιστικά έργα όπως παιδότοποι και άλλα. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Πάφου, ο οποίος επεσήμανε ότι ο ρωσικός οικονομικός κολοσσός που βρίσκεται πίσω από τους σχεδιασμούς αυτούς έχει δραστηριοποιηθεί ήδη επαγγελματικά στην Πάφο σε μικρότερη κλίμακα, με την ανέγερση ενός γυμναστηρίου και κέντρου αναψυχής σε περιοχή της Κάτω Πάφου.
«Με πρόσκλησή τους θα μεταβώ στη Μόσχα», ανέφερε, «όπου θα μας παρουσιάσουν επισήμως για πρώτη φορά τα σχέδια που εκπονούν για την ανάπτυξη που προγραμματίζουν. Η παρουσίαση αυτή θα γίνει στις 18 Αυγούστου, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι τις μέρες εκείνες οι Ρώσοι επιχειρηματίες θα εγκαινιάσουν στη ρωσική πρωτεύουσα και ένα εστιατόριο με την ονομασία Παλαιά Πάφος».
Ο κ. Βέργας διευκρίνισε ότι στο στάδιο αυτό οι μεγαλεπήβολοι σχεδιασμοί των Ρώσων κροίσων δεν έχουν τεθεί επισήμως ενώπιον των κρατικών αρχών, αφού βάσει της ενημέρωσης που έτυχε από τους ίδιους θέλουν πρώτα να διασφαλίσουν ότι έχουν το πράσινο φως από την τοπική αρχή για τα όσα προγραμματίζουν στην Πάφο, πριν καταθέσουν τον φάκελό τους για έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο. «Από τα πρώτα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον μου», υποστήριξε, «πρόκειται για ένα έργο τεραστίων διαστάσεων για τα κυπριακά δεδομένα, που προσομοιάζει σε εύρος ανάπτυξης και δαπάνης με την περίπτωση Κατάρ στη Λευκωσία. Το γεγονός ωστόσο ότι αφορά σε μια περιοχή με ειδική βαρύτητα, όπως ο Φάρος και η παρακείμενη αρχαιολογική ζώνη, μας κάνει επιφυλακτικούς ως προς την απρόσκοπτη προώθησή του».
http://www.philenews.com
Πόσες αδελφές θα έχει το επόμενο υπουργικό συμβούλιο;
Πριν από 3 ημέρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου