Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Τα κουνούπια κι άλλα έντομα ταλαιπωρούν τους Ζακακιώτες!!

Οργή και αγανάκτηση γιατί δεν λαμβάνονται μέτρα!




Λεμεσός: Οργή και αγανάκτηση διακατέχει τους κατοίκους Ζακακίου και Ασωμάτου για το γεγονός ότι αφέθηκαν ή καταδικάστηκαν από κάποιους «ειδήμονες», να ζουν στο έλεος των κουνουπιών και άλλων εντόμων. Από τις κάθε είδους ακαθαρσίες και τα λιμνάζοντα νερά που συσσωρεύονται στην ευρύτερη περιοχή του ευκαλυπτοδάσους από τη δυτική πλευρά του λιμανιού μέχρι την αλυκή της Λεμεσού, μυριάδες σκνίπες και κουνούπια εκκολάπτονται καθημερινά και η ακτίνα δράσης τους καλύπτει, όχι μόνο το Ζακάκι και τον Ασώματο, αλλά και τις κοινότητες της ευρύτερης δυτικής περιοχής της Λεμεσού.


Μιλώντας με αγανάκτηση στον «Φ», κάποιοι από τους επηρεαζόμενους κατοίκους της περιοχής, στρέφουν τα πυρά τους κυρίως εναντίον των αρμόδιων τοπικών αρχών αφού, όπως αναφέρουν, αν και γνωρίζουν την κατάσταση μέσα από παράπονα που έχουν υποβληθεί επανειλημμένα, ωστόσο αδιαφορούν και δεν κάνουν ό,τι πρέπει για να εκλείψει το απαράδεκτο φαινόμενο.

Ένα μαρτύριο που ξεκινά από τον Απρίλιο και συνεχίζεται κάθε μέρα και κάθε νύκτα μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού, αναφέρει ο κοινοτάρχης Ζακακίου Ανδρέας Δημητριάδης, τονίζοντας ότι είναι μια κατάσταση η οποία επικρατεί τα τελευταία χρόνια. Όπως μας εξηγεί, μέχρι πριν από τρία χρόνια η καταπολέμηση των κουνουπιών γινόταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Βάσεων με αεροψεκασμούς στις εστίες που υπάρχουν στην περιοχή του δάσους. Αυτή όμως η αποτελεσματική μέθοδος έχει απαγορευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί, όπως υποστηρίζεται «με τους ψεκασμούς ψοφούν και ωφέλιμα έντομα». Το θέμα απασχόλησε χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο Λεμεσού με τη συμμετοχή των επηρεαζόμενων τοπικών Αρχών και των εμπλεκομένων υπηρεσιών του δήμου κατά την οποία αποφασίσθηκε σε συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες του Κράτους και τις Αρχές των Βάσεων να ληφθούν εκείνα τα μέτρα, να γίνουν οι αναγκαίοι ψεκασμοί για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος ώστε να εκλείψουν οι έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής.

http://www.philenews.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry