Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Υπό φρούρηση πλοίο στο λιμάνι Λεμεσού που μεταφέρει πολεμικό υλικό

Λευκωσία: Υπό φρούρηση από τη Λιμενική Αστυνομία τελεί εδώ και μερικά 24ωρα εμπορικό πλοίο έξω από το λιμάνι Λεμεσού, το οποίο διαπιστώθηκε ότι μεταφέρει τεθωρακισμένα άρματα και μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών. Ο απόπλους του εν λόγω πλοίου απαγορεύτηκε μέχρι να διαπιστωθεί κατά πόσο οι εξηγήσεις που έδωσε ο καπετάνιος του για τον προορισμό του στρατιωτικού οπλισμού που μεταφέρει επιβεβαιώνονται.Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», το συγκεκριμένο πλοίο στάθμευσε στο ακυροβόλιο του λιμανιού Λεμεσού για ανεφοδιασμό. Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία ανεφοδιασμού του, οι αμερικάνικες Αρχές διαβίβασαν πληροφορία στις αντίστοιχες κυπριακές ότι το συγκεκριμένο πλοίο μεταφέρει βαρύ οπλισμό και ότι προορισμός του είναι το Σουδάν. Χώρα, στην οποία ως γνωστόν, επιβλήθηκε λόγω του εμφυλίου πολέμου, εμπάργκο πώλησης όπλων, πολεμοφοδίων, στρατιωτικού εξοπλισμού συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής τεχνολογίας.

Αμέσως, η Λιμενική Αστυνομία σε συνεργασία με τελωνειακούς λειτουργούς μετέβησαν στην περιοχή και ερεύνησαν το πλοίο, όπου επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες των Αμερικανών. Ότι δηλαδή, το πλοίο μεταφέρει μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών αλλά και τεθωρακισμένα άρματα.

Ο καπετάνιος παρέδωσε όλα τα σχετικά έγγραφα που τού ζητήθηκαν, σύμφωνα με τα οποία, τα τεθωρακισμένα άρματα προορίζονται για τη Σιγκαπούρη και τα εκρηκτικά για την Αλγερία.

Ο καπετάνιος ζήτησε άδεια όπως το πλοίο προσεγγίσει και αγκυροβολήσει στο λιμάνι Λεμεσού ωσότου ολοκληρωθούν οι έρευνες. Αίτημα ωστόσο που απορρίφθηκε για λόγους ασφαλείας καθώς στα αμπάρια του βρίσκονται μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών.

Όπως μας λέχθηκε αρμοδίως, οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη για να επιβεβαιωθεί ο προορισμός του φορτίου ενώ ζητήθηκε, από διάφορες πλευρές όπως, το θέμα μη δημοσιοποιηθεί και παραμείνει μακριά από τα ΜΜΕ.

Επιβεβαίωσε ο υπουργός Εμπορίου

Ο υπουργός Εμπορίου, Αντώνης Πασχαλίδης επιβεβαίωσε ότι στο εμπορικό πλοίο που είχε αγκυροβολήσει έξω από το λιμάνι Λεμεσού υπάρχει απαγορευμένο στρατιωτικό υλικό και εξοπλισμός.

Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι αναμένει αργότερα σήμερα έκθεση από την Αστυνομία.

Ανέφερε ακόμα ότι το πλοίο είχε περάσει από τέσσερα άλλα λιμάνια προτού φτάσει στην Κύπρο. Συγκεκριμένα πέρασε από τη Νορβηγία, τη Σιγκαπούρη, τη Γερμανία και την Ισπανία.

Προορισμός το Σουδάν και η Σιγκαπούρη

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός σε δηλώσεις του είπε ότι σύμφωνα με τα έγγραφα που έδωσε ο καπετάνιος προορισμός του πλοίου ήταν το Σουδάν και η Σιγκαπούρη.

Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε ότι από τον έλεγχο στο πλοίο διαπιστώθηκε ότι μεταφέρει κάποιο εξοπλισμό και γι' αυτό απαγορεύτηκε ο απόπλους του.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites
greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry