Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009

Τουρκία: «Αν χρειαστεί θα ανοίξουμε τα λιμάνια για κυπριακά πλοία»


Σχόλια του υπουργού Επικρατείας και διαπραγματευτή της Τουρκίας με την Ε.Ε., Εγκεμέν Μπαγίς για το Κυπριακό.«Αν χρειαστεί θα ανοίξουμε τα λιμάνια», δήλωσε ο υπουργός επικρατείας και διαπραγματευτής της Τουρκίας με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς και επανέλαβε ότι η τουρκική κυβέρνηση θέλει παράλληλα με την εφαρμογή του πρόσθετου πρωτοκόλλου που επιβάλει την χρήση των τουρκικών λιμανιών από σκάφη νηολογημένα στην Κυπριακή Δημοκρατία, να εφαρμοσθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Απριλίου 2004.

"Πρέπει να ακυρωθεί η άδικη απομόνωση της ΤΔΒΚ. Αυτό ζητάμε»,είπε και πρόσθεσε ότι «αν υπάρχει απευθείας εμπόριο, απευθείας πτήσεις, θα ανοίξουμε τα λιμάνια μας».

» Το άνοιγμα των λιμανιών δεν σημαίνει αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε ακόμα ο κ Μπαγίς, αναφερόμενος στο επιχείρημα που αναπτύσσουν όσοι στην Τουρκία επιμένουν ότι δεν μπορεί να δεχθεί η Άγκυρα την εφαρμογή του πρόσθετου πρωτοκόλλου, όπως απαιτεί η σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites
greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry