Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009

Αντιδρούν οι πιλότοι της F1 στο νέο σύστημα ανακήρυξης του πρωταθλητή


Οι οδηγοί αντιδρούν στο νέο σύστημα ανακήρυξης του παγκόσμιου πρωταθλητή, που ορίζει πλέον τις νίκες και όχι τους βαθμούς ως κριτήριο. Ο Jarno Trulli τάχθηκε στο πλευρό των επικριτών, μιλώντας μάλιστα με σκληρή γλώσσα για τις επιλογές της παγκόσμιας ομοσπονδίας, που όπως λέει θα έχουν καταστροφικές συνέπειες…

«Μου φαίνεται ότι η Formula 1 θέλει να πεθάνει και να πάμε όλοι μας να τρέξουμε σε ένα άλλο πρωτάθλημα. Είναι σωστή σκέψη το να δίνεις περισσότερες πληροφορίες στον κόσμο, το να βελτιώνεις το θέαμα αλλά δεν πρέπει σε κανένα σημείο να βεβηλώνεις το πνεύμα της Formula 1. Ανησυχώ πάρα πολύ λόγω των τελευταίων εξελίξεων», είπε ο Trulli στην εφημερίδα La Stampa.

Επίσης, ο 34χρονος φοβάται ότι το νέο σύστημα ανάδειξης πρωταθλητή μπορεί να δώσει πρόωρο τέλος σε μία σεζόν, αν κάποια ομάδα έχει κυριαρχία ανάλογη της Ferrari το 2002 και το 2004. Ο οδηγός από την Pescara έχει συμμετάσχει σε 199 grand prix στην πλούσια καριέρα του και έχει πανηγυρίσει μία νίκη, στο Monaco το 2004 ως οδηγός της Renault.Οι αλλαγές δεν βρίσκουν συμμάχους στις τάξεις των οδηγών και ειδικά τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Fernando Alonso. Ο Ισπανός καταφέρθηκε ανοιχτά κατά της FIA και της τακτικής συνεχών αλλαγών που ακολουθεί αυτή.

«Δεν μπορώ να καταλάβω την ανάγκη να αλλάζουμε συνεχώς τους κανονισμούς. Τέτοιου είδους αποφάσεις, το μόνο που κάνουν είναι να μπερδεύουν τους θεατές. Η Formula 1 υπάρχει εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια χάρη στις ομάδες, τους χορηγούς, τους οδηγούς και κυρίως χάρη στους θεατές απ’ όλο τον κόσμο. Κανείς εξ αυτών όμως δεν μπορεί να εκφράσει την άποψη του προς τη FIA. Ανησυχώ, όχι τόσο σχετικά με τις αλλαγές που επηρεάζουν τη σεζόν που σε λίγο ξεκινά αλλά περισσότερο για εκείνες που αφορούν το μέλλον του σπορ», είπε στην προσωπική του ηλεκτρονική διεύθυνση ο Alonso.

Ο Ισπανός κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα τα 2005 και το 2006 και έχει συμβόλαιο δύο ακόμα χρόνων με τη Renault.


Πηγή : www.sigmalive.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites
greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry