Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΑΘΟΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 10 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ



Πηγή Βίντεο:
http://www.politis.com.cy


Από κάθε κατηγορία απάλλαξε, σήμερα, τους δέκα αστυνομικούς, που κατηγορούνταν ότι κακοποίησαν δύο φοιτητές, στις 20 Δεκεμβρίου του 2005, στη Λευκωσία, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο της πόλης. Την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου ανακοίνωσε ο πρόεδρός του, Γιασεμής Γιασεμή...

Το Κακουργιοδικείο δεν έκανε δεκτό, ως μαρτυρικό υλικό, το βίντεο, που κατέθεσε η κατηγορούσα αρχή για την υπόθεση. Σύμφωνα με την απόφαση, το βίντεο δεν ελήφθη υπόψη διότι, όπως αποφάσισε το δικαστήριο, «στέρησε δικαίωμα στους αστυνομικούς της δίκαιης δίκης», αφού η υπεράσπιση δεν μπόρεσε να ανακρίνει τον παραγωγό της βιντεοταινίας.

Κατά την ανάγνωση της αποτελούμενης από 158 σελίδες απόφασης, από τον πρόεδρο του Κακουργιοδικείου, μπήκε στην αίθουσα του ακροατηρίου ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Πέτρος Κληρίδης, ο οποίος ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία, προκειμένου να παραπεμφθεί το θέμα του μαρτυρικού υλικού (βίντεο), που δεν έγινε αποδεκτό, στο Ανώτατο Δικαστήριο, υπό μορφή νομικού ερωτήματος.

Το αίτημα του κ. Κληρίδη δεν έκανε αποδεκτό ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου και ο κ. Κληρίδης ζήτησε την αιτιολογία της απόρρηψης του βίντεο. Ο κ. Γιασεμή περιορίστηκε να πει ότι απαγγέλει απόφαση και ο κ. Κληρίδης αποχώρησε από την αίθουσα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου, η μαρτυρία των ειδικών δεν κρίθηκε ως, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, ορθή για τον τρόπο, που χρησιμοποίησαν σε ό,τι αφορά την πιστοποίηση της αυθεντικότητας του οπτικού υλικού. Οι ειδικοί ανέφεραν, ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ότι ήταν η πρώτη φορά που προέβαιναν σε κάτι τέτοιο.



Πηγή: http://troktiko.blogspot.com

http://www.politis.com.cy


buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry