Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Ζημιές από χαλαζοθύελλα στη Λάρνακα

Η πόλη και επαρχία της Λάρνακας πλήγηκε γύρω στις 15.30 το μεσημέρι από ξαφνική, σφοδρή χαλαζοθύελλα και ανεμοστρόβιλο, με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετές ζημιές σε αυτοκίνητα, περίπτερα και προθήκες καταστημάτων ενώ αποκόπηκαν δέντρα και αρπάγησαν στέγες.

Μόνο πέντε λεπτά ήταν αρκετά για τον ανεμοστρόβιλο για να αφήσει πίσω του μεγάλες ζημιές στην περιοχή του γηπέδου Αντώνης Παπαδόπουλος και στον προσφυγικό συνοικισμό Κόκκινες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεκάδες αυτοκίνητα υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές από αντικείμενα που παρασύρθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο και κατέληξαν σε αυτά μεταξύ των οποίων και κορμοί δέντρων. Την ίδια ώρα, σπίτια, περίπτερα και άλλα υποστατικά, κτυπήθηκαν από τη μανία του ανεμοστρόβιλου και οι ιδιοκτήτες άρχισαν αμέσως να μετρούν τις ζημιές που υπέστησαν.

Στην περιοχή έσπευσαν συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Αμυνας καθώς και άνδρες της Αστυνομίας για να επιληφθούν των τεράστιων προβλημάτων που προέκυψαν.

Την ίδια ώρα ξέσπασε χαλαζοθύελλα και το χαλάζι σε κάποιες περιπτώσεις ήταν μεγαλύτερο από καρύδι και έπεσε στην ευρύτερη επαρχία Λάρνακας και πιο συγκεκριμένα στην Αραδίππου, στην Αθηένου, στα Λειβάδια, στην Ορόκλινη, στην Πύλα και σε άλλες περιοχές όπως το Δασάκι Α;χνας. Χαλάζι έπεσε επίσης στην περιοχή της Λεωφόρου Ελευθερίας στην Αραδίππου, στον κυκλικό κόμβο του ΓΣΖ και της Βιομηχανικής περιοχής Αραδίππου.


Πηγή: http://www.ikypros.com


buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry