Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Αρχίζει την ερχόμενη Πέμπτη η Γιορτή του Κρασιού!


Λεμεσός: Tο βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου ανοίγουν και επίσημα οι πύλες του Δημοτικού Κήπου Λεμεσού όπου παραδοσιακά φιλοξενείται η δημοφιλέστερη διοργάνωση του τόπου, η Γιορτή του Κρασιού που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής. Όπως τουλάχιστον υπόσχονται οι ιθύνοντες, θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε περιεχόμενο εκδηλώσεων, προσφέροντας για ένα δεκαήμερο μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, ξεφάντωμα στους χιλιάδες ντόπιους και ξένους που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη γιορτή για να απολαύσουν τη χαρούμενη ατμόσφαιρα και το κρασί, την ποικιλία των μεζέδων και άλλων λιχουδιών της κυπριακής κουζίνας.


Μιλώντας χθες το απόγευμα σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κήπο κάτω από τον Βρακά -σύμβολο της Γιορτής του Κρασιού- έξι μέρες πριν την έναρξη του οινόχρυσου ιωβηλαίου, ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου αναφέρθηκε σε μια δέσμη καινοτόμων εκδηλώσεων και δράσεων που επιχειρούνται φέτος.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού αναφέρθηκε στις καινοτομίες για τα 50χρονα της Γιορτής όπως την επονομασία της επετείου σε «οινόχρυσο ιωβηλαίο», την απόδοση τιμητικών διακρίσεων, την κατασκευή του μεγαλύτερου κρασοπότηρου, την έκδοση επετειακού εταιρικού γραμματοσήμου και κρατικού λαχείου με αναφορά στην 50ή επέτειο, εκδηλώσεις σε κεντρικές πλατείες της πόλης με τη συμμετοχή παραδοσιακών συγκροτημάτων, πανηγυρική παρέλαση 50 αυτοκινήτων-αντικών. Επίσης θα διατίθενται προς πώληση συλλεκτικά ποτήρια και φιάλες στα οποία θα αναγράφεται η χρονολογία και η ημερομηνία της Γιορτής, ενώ με το εισιτήριο εισόδου θα δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη να κερδίσει ένα αυτοκίνητο, προσφορά της εταιρείας Εmporium Cars. Σημαντικότατο μέρος θα αποτελέσει η τελετή των εγκαινίων, όπου θα γίνει πρώτη εκτέλεση τραγουδιών για το κρασί και το οινόχρυσο ιωβηλαίο, από τον Κώστα Μακεδόνα με τους Κανταδόρους Γιωργαλλέτου. Τα καλλιτεχνικά δρώμενα που θα πλαισιώνουν τις δεκαήμερες εκδηλώσεις θα αφορούν βεβαίως τη λαϊκή οινική παράδοση του τόπου η οποία θα παρουσιαστεί κυρίως μέσα από μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, ενώ διάφορα θεατρικά, μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς κυπριακούς και ελληνικούς χορούς, τραγούδια, σάτιρα και θεατρικές παραστάσεις.

Ενεργότερη θα είναι φέτος στη Γιορτή του Κρασιού και η συμμετοχή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού ο οποίος μέσα από δικό του περίπτερο θα παρουσιάζει τα προγράμματά του, κυρίως για τον αγροτουρισμό, προβάλλοντας ιδιαίτερα τους Δρόμους του Κρασιού. Ο ΚΟΤ δίνει και φέτος τη δυνατότητα μετάβασης επισκεπτών από τις άλλες επαρχίες στη Λεμεσό με οργανωμένες εκδρομές οι οποίες θα περιλαμβάνουν και επισκέψεις-ξεναγήσεις στο Οινομουσείο που λειτουργεί στην Ερήμη.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry