Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοίγουν πιτσαρία στο… φεγγάρι!!

Ήταν το 2001 όταν η Pizza Hut έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και κέρασε τους αστροναύτες ένα κομμάτι από την αφράτη πίτσα της. Ο ανταγωνισμός με την Domino’s για το πια αλυσίδα θα κατακτήσει την πρωτιά είχε φέρει τους διαφημιστές των δύο εταιριών στο να σχεδιάζουν απίθανα πράγματα.


Τι θα μπορούσε να κάνει η Domino’s για να ξεπεράσει την ανταγωνίστρια της; Μα φυσικά να σχεδιάσει το πρώτο εστιατόριο στο φεγγάρι.

Το μακρόπνοο σχέδιο θα κοστίσει 1,67 τρισεκατομμύρια δολάρια. Για τη δημιουργία του εστιατορίου θα χρειαστούν 70 τόνοι οικοδομικών υλικών και 15 αποστολές από τη γη με διαστημικά λεωφορεία ώστε να φτάσει ο εξοπλισμός.

Για να μειωθεί το κόστος η Domino’s αναμένεται να αξιοποιησεί τα ορυκτά της σελήνης για να δημιουργήσει το σκυρόδεμα του εστιατορίου.

Αναφορικά με το εστιατόριο, στα σχέδια των αρχιτεκτόνων, το κατάστημα θα εκτείνεται σε δύο ορόφους, ενώ θα έχει διάμετρο 26μ μέτρα. Στο υπόγειό του, που θα είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, θα προετοιμάζονται οι πίτσες. Το προσωπικό μάλιστα θα είναι υποχρεωμένο να κατοικεί στις εγκαταστάσεις του καταστήματος.

«Ξεκινήσαμε να πλάθουμε στο μυαλό μας το σχέδιο πέρυσι, ακόμα και αν δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι το εστιατόριο μπορεί πράγματι να ανοίξει», δήλωσε στην Daily Telegraph o Tomohide Matsunaga, εκπρόσωπος της ιαπωνικής Domino’s.

Το κατάστημα όμως, όπως αναφέρει ο ίδιος, αναμένεται να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες στο μέλλον, μιας και » πολλοί άνθρωποι θα ζουν στη σελήνη, ενώ θα εργάζονται πολλοί περισσότεροι αστροναύτες».

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry