Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Διεθνής διάκριση για την Χαρούλα Αλεξίου

Έναν χρυσό κρίνο, σύμβολο της Φλωρεντίας από τα χρόνια της Αναγέννησης, παρέλαβε η Ελληνίδα ερμηνεύτρια, Χάρις Αλεξίου, από το ίδρυμα Galileo για την προσφορά της στο χώρο της μουσικής.


Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Teatro della Pergola όπως και κάθε χρόνο - εφέτος είναι η 14η χρονιά και τιμώνται προσωπικότητες της ευρωπαϊκής ηπείρου από την πολιτική, την οικονομία, τις επιστήμες και τις τέχνες, για την προσφορά τους στο χώρο τον οποίο υπηρετούν.

«Eυχαριστώ το Ιδρυμα Galileo όχι μόνο για το βραβείο που μου απονέμεται αλλά και για τη σημαντική προσφορά του στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Καθώς και για το ότι φέρνει κοντά τους λαούς της Ευρώπης μέσω αυτού του θεσμού. Η μουσική είναι η ζωή μου. Γι' αυτό και το συγκεκριμένο βραβείο - Una vita per la musica - όχι μόνο με τιμά αλλά και με συγκινεί βαθιά...», είπε η Χάρις Αλεξίου παραλαμβάνοντας το «Giglio d' Oro» και ευχήθηκε «δύναμη και κουράγιο για να ξεπεράσουμε τις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας».
Zougla.gr

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites
greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry