Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Στο χάρτη των χωρών με φυσικό αέριο η Κύπρος ...



Ζωηρό ενδιαφέρον επέδειξαν πολλές ξένες εταιρείες για τα αποθέματα υδρογονανθράκων της Κύπρου και σύντομα θα έρθουν στο νησί για ενδελεχή ενημέρωση.

Ο διευθυντής του υπουργείου Ενέργειας κ. Σόλων Κασίνης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι αρκετές εταιρείες θα αγοράσουν τα δεδομένα της Κύπρου και αναμένεται να συμμετάσχουν σε μελλοντικό γύρο αδειοδοτήσεων για τα κυπριακά οικόπεδα.


Ο κ. Κασίνης, οποίος βρίσκεται στο Τέξας όπου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο υπεράκτιας τεχνολογίας με τη συμμετοχή 78 χιλιάδων προσκεκλημένων, ανέφερε ότι η Κύπρος παρουσίασε τα δεδομένα και ξεκαθάρισε το νομικό και φορολογικό καθεστώς, καθώς και τις προοπτικές που υπάρχουν.

Χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι έχει ξεκαθαριστεί το νομικό καθεστώς και αυτό δίνει ώθηση στην εμπλοκή ξένων εταιρειών.

Τα πράγματα είπε ο κ. Κασίνης προχωρούν και βρισκόμαστε στη διαδικασία εξεύρεσης γεωτρύπανου.

Ελπίζουμε πρόσθεσε ότι στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου το γεωτρύπανο θα χτυπήσει και η Κύπρος θα μπει στο χάρτη των χωρών που διαθέτουν ουσιαστικά αποθέματα φυσικού αερίου.


Συνεργασία Κύπρου - Ισραήλ

Εξάλλου σε ομιλία στο ίδιο συνέδριο ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εθνικών Υποδομών του Ισραήλ Σαούλ Ζέμαν ανέφερε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεχίσει τις προσπάθειες για συνεργασία με την Κύπρο στην ανάπτυξη υποδομών για εκμετάλλευση των αποθεμάτων φυσικού αερίου που εντοπίστηκαν στο ισραηλινό οικόπεδο Λεβιάθαν.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν ανησυχίες για τη συνεργασία με την Κύπρο λόγω του πολιτικού προβλήματος, ο Ισραηλινός αξιωματούχος είπε χαρακτηριστικά ότι με τον ίδιο τρόπο που δεν μπορεί κάποιος να επιλέξει τον αδελφό του, δεν μπορεί να επιλέξει και τους γείτονες του.

Εξέφρασε ταυτόχρονα την βεβαιότητα ότι αυτή η συνεργασία θα καταστεί εφικτή.

http://www.ikypros.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry