Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Απειλή για τη διεθνή ασφάλεια Google Earth και iPhone!!!

Απειλή για την ασφάλεια σε διεθνές επίπεδο αποτελούν οι νέες τεχνολογίες του κυβερνοδιαστήματος, όπως εκτιμά ο Γιούβαλ Ντίσκιν, διευθυντής της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ.



Μάλιστα, διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως το Google Earth και έξυπνες συσκευές όπως το iPhone επιτρέπουν σε ομάδες εξτρεμιστών να συλλέγουν πληροφορίες που μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμες μόνο σε κατασκόπους, επισήμανε.

«Οι μυστικές πληροφορίες, που ήταν κάποτε προνόμιο των κυβερνήσεων και των παγκόσμιων δυνάμεων, μπορούν πλέον να συλλέγονται μέσω διαδικτυακών συστημάτων όπως το Google Earth, μέσω διαδικτυακών καμερών που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο και συνδέονται στον Παγκόσμιο Ιστό, ή μέσω εφαρμογών για συσκευές όπως iPhone, οι οποίες επιτρέπουν τη συλλογή πληροφοριών καλής ποιότητας σε πραγματικό χρόνο» δήλωσε ο Γιούβαλ Ντίσκιν σε συνέδριο για θέματα ασφάλειας που πραγματοποιείται στο Τελ Αβίβ.

Αναφερόμενος στα δύο παγιδευμένα δέματα που βρέθηκαν την Παρασκευή (29/10) σε αεροπλάνα που ταξίδευαν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο διευθυντής της Σιν Μπετ ανέφερε ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις ήταν το τελευταίο διάστημα αντικείμενο διαδικτυακών συζητήσεων μεταξύ εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων.

Αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν ζητήσει από τη Google να θολώνει τις ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις εικόνες του άτλαντα Google Earth. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντουμπάι χαρακτήρισε εργαλείο κατασκοπίας τα κινητά BlackBerry.

Είχε αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ισραήλ ή άλλες δυνάμεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις κρυπτογραφημένες υπηρεσίες των κινητών για την αποστολή ευαίσθητων δεδομένων.

Blogotsarka

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry