Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Η δικιά μας Μαρία Μενούνος

Με αφορμή τον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο sportdog ακολούθησε την κλασική διαδρομή και βρέθηκε στα χνάρια μιας Ελληνίδας που διαπρέπει στο εξωτερικό.


 
Πρόκειται για την όμορφη Μαρία Μενούνος, την οποία το ελληνικό κοινό πρωτογνώρισε το 2006, όταν παρουσίασε μαζί με τον Σάκη Ρουβά τον διαγωνισμό της Eurovision στην Αθήνα.
Η όμορφη και σχεδόν πάντα χαμογελαστή Μαρία είναι 32 ετών, γεννημένη στις 8 Ιουνίου του 1978 στο Μέντφορντ της Μασαχουσέτης από Έλληνες γονείς, τον Κώστα και τη Λίτσα Μενούνος, ενώ έχει και έναν μικρότερο αδερφό, τον Πέτρο.



Μιλάει πολύ καλά ελληνικά και σε κάθε ευκαιρία προβάλλει την πατρίδα των γονιών της στο εξωτερικό, όπως συνέβη και με τη συμμετοχή της στον Κλασικό Μαραθώνιο.


Η Μαρία ήταν ιδιαίτερα δραστήρια από τα παιδικά της χρόνια, οπότε και έκανε διάφορες δουλειές προκειμένου να διευκολύνει τους γονείς της οικονομικά. Χαρακτηριστικό είναι πως στα 17 της εργαζόταν ως πωλήτρια στα "Dunkin' Donuts".


Η πρώτη της επαφή με τον μαγικό κόσμο της showbiz έγινε το 1996, όταν κατέκτησε τον τίτλο της "Μις Μασαχουσέτη" για νεανικές ηλικίες. Ακολούθως πήρε μέρος στον αντίστοιχο εθνικό διαγωνισμό, χωρίς όμως να καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη 10άδα.


Το 1999 επέστρεψε στους διαγωνισμούς ομορφιάς, παίρνοντας τη 2η θέση στον διαγωνισμό "Μις Μασαχουσέτη", ωστόσο ήδη είχε κάνει κι άλλα βήματα στην καριέρα της, ξεκινώντας σπουδές δημοσιογραφίας.


Αυτές την έφεραν στο δίκτυο NBC, όπου έγινε διάσημη μέσω της παρουσίασης των εκπομπών "Today Show" και "Access Hollywood".


Η πληθωρική προσωπικότητα της Μαρίας, όμως, δεν αρκέστηκε στον διπλό ρόλο της δημοσιογράφου - τηλεπαρουσιάστριας, καθώς σύντομα δοκίμασε - με επιτυχία - τις δυνάμεις της και στον κινηματογράφο, τόσο ως ηθοποιός όσο και ως παραγωγός.



Ως ηθοποιός εμφανίστηκε σε ταινίες όπως το "Fantastic Four" του 2005 και το "Kickin It Old Skool" το 2007, αλλά και σε αρκετές σειρές, μεταξύ των οποίων οι "One Tree Hill", "Without a Trace", "Sabrina, the Teenage Witch" κ.α.
Το 2005 η φωνή της έντυσε το ρόλο της Eva Adara στο video game "James Bond 007: Από τη Ρωσία με Αγάπη".
Από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές επιτυχίες της ήταν η συνέντευξη που πήρε από ολόκληρη την οικογένεια του Μπαράκ Ομπάμα το 2008, σε μια παγκόσμια πρωτιά!
Παράλληλα, αναπτύσσει έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα και σε πολλούς τομείς, μεταξύ των οποίων στον αγώνα κατά της μάστιγας του AIDS, ενώ συμπεριλαμβάνεται και στους Παγκόσμιους Πρεσβευτές για την ενημέρωση για τον Διαβήτη, με αφορμή το γεγονός ότι ο πατέρας της, Κώστας, είναι επί χρόνια διαβητικός.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry