Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Χάπι με ενσωματωμένο μικροτσίπ...

Η φαρμακοβιομηχανία Novartis AG, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα χάπι το οποίο θα έχει ενσωματωμένο ένα μικροτσίπ. Η εταιρεία... μάλιστα περιμένει να πάρει την απαραίτητη άδεια κυκλοφορίας από τις αρμόδιες αρχές.


Το συγκεκριμένο φάρμακο θα χορηγείται σε άτομα τα οποία έχουν δεχτεί μόσχευμα με σκοπό να μην το απορρίψουν. Ο επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης της εταιρείας, κ. Τρέβορ Μούντελ τονίζει ότι η εν λόγο μέθοδος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα φάρμακα.

Το μικροτσίπ ενεργοποιείται από τα υγρά του στομάχου και στη συνέχεια στέλνει πληροφορίες σε ένα μικρό επίθεμα που προηγούμενος έχει ενσωματωθεί στο δέρμα του ασθενούς. Έπειτα οι πληροφορίες πηγαίνουν στο γιατρό μέσω e-mail ή μεταδίδονται σε κάποιο smartphone.

Σύμφωνα με τον κ. Μούντελ, το "έξυπνο" χάπι σχεδιάστηκε προκειμένου να διασφαλίζεται πως ο ασθενής πήρε το φάρμακο στο σωστό χρόνο και την προβλεπόμενη δόση. H εταιρεία όμως σκοπεύει στο άμεσο μέλλον, το επαναστατικό αυτό φάρμακο να δίνει τη δυνατότητα για να μετρώνται είτε οι παλμοί της καρδιά είτε η θερμοκρασία του ασθενούς

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry