Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

«Παράνομη η απόφαση του Eurogroup ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ»!!! ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

 ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΓΙΑ "ΚΟΥΡΕΜΑ"ΓΙΑ "ΚΟΥΡΕΜΑ"


«Η απόφαση του Eurogroup για "κούρεμα" καταθέσεων είναι εντελώς παράνομη και παραβιάζει τις Ευρωπαϊκές Αρχές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της ιδιοκτησίας», υποστήριξε ο νομικός και τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Ανδρέας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε απόλυτη σύγκρουση με της αρχές τις έννοιας των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του κεκτημένου και τις αρχές που διέπουν την ΕΕ.

«Αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο ίδιος, «μιλάμε για μια απόφαση που δεν αφορά εθελούσια προσφορά ή θυσία, αλλά εξαναγκασμό, δια του οποίου αφαιρείται ένα μέρος από την περιουσία του καθενός από εμάς».


«Δεν υπάρχει όργανο της ΕΕ, που είναι δυνατό να αποφασίσει κάτι, το οποίο συγκρούεται με αυτές τις έννοιες, οι οποίες είναι και πανανθρώπινες και είναι ένα μέρος που στηρίζουν το ίδιο το οικοδόμημα της ΕΕ», επεσήμανε ο κος Αγγελίδης.

Το δικαίωμα της ιδιοκτησίας στην περιουσία, άρα και στο κεφάλαιο σε μια τράπεζα, δεν είναι δυνατόν να στερείται από κάποιον με τέτοιες αποφάσεις, πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης, σημειώνοντας πως πουθενά αλλού δεν έχει εφαρμοστεί κάτι αντίστοιχο, διότι απλά επιτρέπεται να εφαρμοστεί.

«Είναι θέμα πλέον ατομικής ενέργειας του κάθε ενός από εμάς να καταφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου και να ζητήσει να παραπεμφθεί το θέμα για γνωμάτευση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου. Υπάρχουν αρκετές τέτοιες προηγούμενες αποφάσεις για το τι σημαίνει περιουσία», υπέδειξε ο κ. Αγγελίδης.

ΠΟΛΙΤΗΣ ONLINE    

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry