Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Γυμνοί ποδηλάτες στη Θεσσαλονίκη...

Άνθρωποι κάθε ηλικίας διέσχισαν τη Θεσσαλονίκη με τα ποδήλατά τους, φορώντας μόνο τα απαραίτητα στο πλαίσιο της 4ης διεθνής γυμνής ποδηλατοδρομίας ...




Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην 4η διεθνή γυμνή ποδηλατοδρομία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.


Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν από τα ρούχα τους και πήραν τα ποδήλατά τους πραγματοποιώντας πορεία για να τονίσουν την χρήση του εν λόγω μεταφορικού μέσου στη σύγχρονη πόλη.

Οι συμμετέχοντες παρήλασαν με λιγοστά ρούχα ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που τίμησαν το όνομα της ποδηλατοδρομίας και πήραν μέρος απολύτως γυμνοί.


 

Στόχος της Γυμνής Ποδηλατοδρομίας είναι η "προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου ...και την ρύπανση που δημιουργεί, για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, για την απ-ενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος", ενώ προσπαθούν  να ευαισθητοποιήσουν τους Θεσσαλονικείς γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα με κεντρικό σύνθημα τους αυτή τη φορά "Πυρηνική Ενέργεια; Όχι ευχαριστώ!".


Μάλιστα οι γυμνοί ποδηλάτες σταμάτησαν και στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry