Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Πού ανεβαίνουν και που μειώνονται οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ευρώπη...

Το μήνα Δεκέμβριο ο μέσος όρος των ξενοδοχειακών τιμών στην Ευρώπη κυμαίνεται στα 107 ευρώ, δηλαδή είναι κατά έξι τοις εκατό πιο υψηλός από τον προηγούμενο μήνα (101 ευρώ). Σε πόλεις στις οποίες υπάρχουν Χριστουγεννιάτικες Αγορές, παρατηρούνται ... ...
υψηλότερες αυξήσεις τιμών. Στην Αυστρία και ιδιαίτερα στην Βιέννη και στο Σάλσμπουργκ, οι ξενοδοχοι αύξησαν τις τιμές τους δραστικά. Στη Γερμανία και ειδικά στη Νυρεμβέργη, την οποία επισκέπτονται πολλοί ταξιδιώτες κάθε χρόνο λόγω της Χριστουγεννιάτικης της Αγοράς, σημειώνονται επίσης μεγάλες αυξήσεις ξενοδοχειακών τιμών. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Preis Index (tHPI) για το μήνα Νοέμβριο.

Το Δεκέμβριο θα πληρώσουν οι ταξιδιώτες στα ξενοδοχεία της Ευρώπης έξι τοις εκατό πιο ακριβά συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Ο μέσος όρος τιμών για ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο είναι 107 ευρώ. Τα επίπεδα των ξενοδοχειακών τιμών του φετινού Δεκεμβρίου είναι κατά εφτά τοις εκατό πιο υψηλά από τις τιμές του περσινού Δεκεμβρίου (100 ευρώ). Οι ξενοδόχοι, σε προορισμούς όπως το Λονδίνο (186 ευρώ, αύξηση 18 τοις εκατό), τις Βρυξέλλες (118 ευρώ, αύξηση 28 τοις εκατό) και τη Βιέννη (129 ευρώ, αύξηση 15 τοις εκατό), οι οποίοι είναι ιδιαίτερα αγαπητοί αυτήν την περίοδο, αυξάνουν τις τιμές τους σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Έντονες αυξήσεις παρουσιάζουν επίσης τα ξενοδοχεία στη Σεβίλλη (107 ευρώ, αύξηση 41 τοις εκατό) και στη Γρανάδα (104 ευρώ, αύξηση 53 τοις εκατό). Η Ανδαλουσία, χάρη στις ήπιες θερμοκρασίες, είναι ακόμη και το χειμώνα, ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Επιπλέον τα διάφορα events που διαδραματίζονται στην περιοχή, όπως το Fest Feria στη Σεβίλλη και το Fest Feria del Belén κοντά στη Γρανάδα, στα χιονοδρομικά κέντρα της Sierra Nevada, συνεισβάλουν στην αύξηση των τιμών.


Αυστρία και Γερμανία: Υψηλές ξενοδοχειακές τιμές στις πόλεις των Χριστουγεννιάτικων Αγορών
Σε πολλές πόλεις της Αυστρίας οι Χριστουγεννιάτικες Αγορές καθορίζουν υψηλές τιμές διανυκτέρευσης για το μήνα Δεκέμβριο. Παράλληλα με τους ξενοδόχους της Βιέννης ανεβάζουν τις τιμές τους και οι ξενοδόχοι στο Σάλσμπουργκ (μέσος όρος διανυκτέρευσης 129 ευρώ, αύξηση 26 τοις εκατό από το μήνα Νοέμβριο: 102 ευρώ). Αυξήσεις στις ξενοδοχειακές τιμές παρουσιάζουν επίσης οι πόλεις Graz και Ίνσμπρουκ. Στο Ίνσμπρουκ θα πληρώσουν οι ταξιδιώτες 120 ευρώ (αύξηση εφτά τοις εκατό) και στην πόλη Graz 103 ευρώ (αύξηση οχτώ τοις εκατό). Οι Γερμανοί ξενοδόχοι κατέγραψαν το Δεκέμβριο μια αύξηση στις τιμές επτά τοις εκατό (μέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών σε 98 ευρώ). Ειδικά στη Νυρεμβέργη, όπου η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά προσελκύει πολλούς επισκέπτες, μια απότομη αύξηση των τιμών κατά 44 τοις εκατό, ανέβασε το μέσο όρο στα 118 ευρώ.

Oι τιμές σε Ελλάδα και Κύπρο μειώνονται ενόψει των Χριστουγέννων

Το Δεκέμβριο μειώνονται οι τιμές σε Ελλαδα και Κύπρο συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα κατά πέντε και 23 τοις εκατό αντίστοιχα. Στην Αθήνα οι ξενοδόχοι μειώνουν αυτό το μήνα τις τιμές των δωματίων κατά πέντε τοις εκατό, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι τιμές κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 97 ευρώ ανά βραδιά (μείωση τρία τοις εκατό από τον πρόηγούμενο μήνα). Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2009 οι τιμές στην Ελλάδα έχουν μειωθεί κατά εφτά τοις εκατό ενώ στην Κύπρο οι τιμές έπεσαν κατά 14 τοις εκατό. Η διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία της Αθήνας κοστίζει το φετινό Δεκέμβριο κατά μέσο όρο 81 ευρώ (μείωση εννέα τοις εκατό από τον περσινό Δεκέμβριο) και στη Θεσσαλονίκη 97 ευρώ (μείωση πέντε τοις εκατό από τον περσινό Δεκέμβριο).

Πόλεις της Ελλάδας και Κύπρου που μείωσαν αυτό το μήνα τις ξενοδοχειακές τους τιμές:

- Ρέθυμνο 60 € (μείωση 11%)
- Αθήνα 81 € (μείωση 5%)
- Θεσσαλονίκη 100 € (μείωση 3%)
- Ρόδος 52 € (μείωση 4%)
- Πειραιάς 74 € (μείωση 1%)
- Πάφος 68 € (μείωση 24%)
- Λάρνακα 52 € (μείωση 13%)
- Αγία Νάπα 61 € (μείωση 25%)
- Λευκωσία 131 € (μείωση 7%)
- Λεμεσός 72 € (μείωση 38%)


Ευρώπη: Ανεβαίνουν οι τιμές στο Βορρά - πέφτουν οι τιμές στο Νότο

Οι ξενοδοχειακές τιμές ανεβαίνουν το μήνα Δεκέμβριο στις σκανδιναβικές πόλεις, ενώ πέφτουν σε πολλές, νότιες ευρωπαϊκές πόλεις. Στη Στοκχόλμη κοστίζει η διανυκτέρευση σε ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο κατά μέσο όρο 161 ευρώ, δηλαδη 14 τοις εκατό πιο ακριβά από τον προηγούμενο μήνα. Στην Κοπενγχάγη αυξάνονται οι τιμές κατά 11 τοις εκατό (μέσος όρος τιμών 150 ευρώ). Οι ξενοδόχοι στο Όσλο προσφέρουν τιμές με μέσο όρο 174 ευρώ, 18 τοις εκατό υψηλότερες από το μήνα Νοέμβριο. Πιο οικονομικά θα διανυκτερεύσουν οι ταξιδιώτες σε ευρωπαικές πόλεις όπως η Βαρκελώνη. Εδώ οι τιμές κυμαίνονται στα 111 ευρώ (μείωση 15 τοις εκατό). Στις ιταλική μητρόπολη της μόδας, στο Μιλάνο, οι ταξιδιώτες θα μπορέσουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για τις Χριστουγεννιάτικές αγορές τους μιας και θα εξοικονομήσουν χρήματα από τη διανυκτέρευσή τους (106 ευρώ, μείωση 14 τοις εκατό). Ο προυπολογισμός του ταξιδιού το μήνα Δεκεμβριο για όσους επιλέξουν την Κωνσταντινούπολη ως προορισμό δε θα χρειαστεί να είναι ιδιαίτερα υψηλός. Στον Βόσπορο, κοστίζει μια διανυκτέρευση το Δεκέμβριο κατά μέσο όρο 97 ευρώ (20 τοις εκατό λιγότερο από το μήνα Νοέμβριο).

Αποκτήστε μια γενική εικόνα για το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στην Ευρώπη και βρείτε περαιτέρω πληροφορίες εδώ:http://www.trivago.gr/hotelpreise

travelstyle.gr

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites
greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry