Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ Τούρκοι στα κατεχόμενα πέταξαν έξω από τις εκκλησίες τους ιερείς....Καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β’, την προκλητική ενέργεια των κατοχικών Αρχών να μην επιτρέψουν στις ιερείς του Ριζοκαρπάσου και της Γιαλούσας να λειτουργήσουν, σήμερα ανήμερα της γέννησης του θεανθρώπου.

Αυτό συμβαίνει, όπως είπε ο Μακαριότατος, για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια.
Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β’ καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την ενέργεια των κατοχικών Αρχών να μην επιτρέψουν σήμερα στους ιερείς να λειτουργήσουν στις εκκλησίες του Ριζοκαρπάσου και της Γιαλούσας.
Οι χριστιανοί στις περιοχές αυτές, όπως είπε ο Μακαριότατος, δεν έκαναν Χριστούγεννα.
Μετά από 36 ολόκληρα χρόνια οι κατοχικές Αρχές έχουν πετάξει στην κυριολεξία έξω από τις εκκλησίες του Ριζοκαρπάσου και της Γιαλούσας τους ιερωμένους, λίγο πριν αρχίσει η λειτουργία για την γέννηση του Θεανθρώπου.
Τέτοιες ενέργειες, τόνισε ο Μακαριότατος, δεν βοηθούν στη λύση του εθνικού μας προβλήματος.
Κάθε φορά που οι ιερείς μας έκαναν λειτουργία στις εκκλησίες των κατεχομένων, έπαιρναν άδεια από τις λεγόμενες Αρχές της περιοχές, κάτι που είχαν κάνει και για την συγκεκριμένη περίπτωση.

filoksenos.blogspot.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites
greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry