Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Διπλή βομβιστική επίθεση τα ξημερώματα σε internet cafe στη Λεμεσό

Διπλή βομβιστική επίθεση χθες τα ξημερώματα σε internet cafe στη Λεμεσό


Λεμεσός: Στόχος της Αστυνομίας είναι η πλήρης εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του 35χρονου αστυνομικού Σταύρου Σταύρου, δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού Αντρέας Αγγελίδης, ενώ την ίδια ώρα εξετάζεται ο συσχετισμός της υπόθεσης με δυο βομβιστικές επιθέσεις σε internet cafe τα ξημερώματα στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση δολοφονίας του 35χρονου αστυνομικού συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό και χθες έγιναν έρευνες σε συγκεκριμένα υποστατικά, ενώ λήφθηκε κατάθεση στο Νοσοκομείο Λεμεσού, από την 24χρονη Μολδαβή που συνόδευε το θύμα το βράδυ του φόνου.

Χωρίς να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης είπε πως η κατάθεση της νεαρής αλλοδαπής αξιολογείται σε σχέση και με τις δεκάδες καταθέσεις που λήφθηκαν από άτομα που κλήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να προκύψει οτιδήποτε εναντίον συγκεκριμένου προσώπου.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκεται, επίσης, το μεγάλο χρηματικό ποσό των 97 χιλιάδων ευρώ που εντοπίστηκε στην κατοχή του θύματος, καθώς και οι 200 επιταγές ύψους 2 σχεδόν εκατομμυρίων ευρώ.

«Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει ένα μεγάλο ανακριτικό έργο, υπάρχουν αρκετές κατευθύνσεις που πρέπει να διερευνηθούν, έχουν τεθεί κάποιες προτεραιότητες και οι έρευνες συνεχίζονται σίγουρα με εντατικούς ρυθμούς», είπε ο κ. Αγγελίδης, σημειώνοντας πως η Αστυνομία έχει θέσει ως στόχο την εξιχνίαση αυτής της στυγερής δολοφονίας.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία δεν αποκλείει δυο εκρήξεις βομβών που σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε ισάριθμα internet cafe, να σχετίζονται με την υπόθεση, καθώς το θύμα φαίνεται να δραστηριοποιείτο και σε αυτόν το τομέα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ.Αγγελίδης, γύρω στις 4.15 ειδοποιήθηκε η Αστυνομία για έκρηξη στην περιοχή της Λινόπετρας και, όπως διαπιστώθηκε από αστυνομικούς που μετέβησαν στην περιοχή, είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός υψηλής ισχύος έξω από internet cafe, ο οποίος προκάλεσε μικρό κρατήρα στο χώρο στάθμευσης.

Εκρηκτικός μηχανισμός υψηλής ισχύος εξερράγη πέντε λεπτά αργότερα έξω από δεύτερο internet cafe, μόλις ένα χιλιόμετρο από το πρώτο, χωρίς ωστόσο να προκληθούν ζημιές.

«Οι ιδιοκτήτες και οι υπεύθυνοι των συγκεκριμένων ιντερνέτ καφέ έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν οποιεσδήποτε διαφορές και η Αστυνομία βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης πληροφοριών όσον αφορά αυτά τα δυο περιστατικά», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, προσθέτοντας ότι «θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο να σχετίζονται με οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια και σίγουρα και για την περίπτωση του φόνου του 35χρονου αστυνομικού».

Πηγή: ΚΥΠΕ

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry