Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

«Έφυγε» ο θρύλος της ΠΟΠ... Μάικλ Τζάκσον



«Έφυγε» ο θρύλος της ΠΟΠ... Μάικλ Τζάκσον


Πέθανε ξαφνικά στο Λος Άντζελες το μεγάλο αστέρι της ποπ μουσικής, ο Αμερικανός τραγουδιστής Μάικλ Τζάκσον.
Ο «βασιλιάς της ποπ», όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες από το σπίτι του όπου νωρίτερα είχε βρεθεί αναίσθητος από το προσωπικό του ασθενοφόρου. Όταν οι τραυματιοφορείς έφτασαν στην κατοικία του διαπίστωσαν ότι δεν ανέπνεε. Αμέσως επιχείρησαν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Ιατρικό Κέντρο UCLΑ.
«Μόλις...

πληροφορηθήκαμε ότι ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε. Υπέστη καρδιακή προσβολή νωρίτερα το απόγευμα και οι τραυματιοφορείς δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Μας είπαν ότι όταν έφτασαν, ο Τζάκσον δεν είχε σφυγμό» ανέφερε η εξειδικευμένη ιστοσελίδα ΤΜΖ. com, η οποία πρώτη ανακοίνωσε τον θάνατο του διάσημου τραγουδιστή. Ο Τζάκσον ήταν 50 ετών και ετοιμαζόταν για μια μεγάλη σειρά από συναυλίες. Η «μεγάλη επιστροφή» στο αγαπημένο του κοινό θα γινόταν στο Λονδίνο στις 13 Ιουλίου. Οι παραστάσεις του θα ολοκληρώνονταν τον Μάρτιο του 2010 και όλα τα εισιτήρια για τις εμφανίσεις του είχαν εξαντληθεί από τον Μάρτιο.

Ο Τζάκσον άρχισε την καριέρα του ως «παιδί θαύμα», συμμετέχοντας στο οικογενειακό συγκρότημα Τhe Jackson 5 πριν από περίπου 40 χρόνια. Από το 2005, όταν απαλλάχθηκε από την κατηγορία της κακοποίησης ανηλίκου, ζούσε απομονωμένος.


Ρεκόρ: «Τhriller» με 104.000.000 δίσκους

Μικλ Τζόζεφ Τζάκσον άρχισε τη σταδιοδρομία του ως τραγουδιστής της Μotown. Ενώ ήταν ακόμη μέλος των Jackson 5, το 1971 άρχισε τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις του στην ίδια εταιρεία. Το 1975 το συγκρότημα αποχώρησε από τη Μotown και εντάχθηκε στο δυναμικό της Εpic αλλάζοντας το όνομα σε Jacksons.
Ο Τζάκσον άρχισε ουσιαστικά τη σόλο σταδιοδρομία του το 1979 με τον δίσκο Οff the Wall (τυπικά αποχώρησε από τους Jacksons το 1987). Από τότε, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στην ιστορία της μαύρης μουσικής και ένας από τους πιο επιτυχημένους σόλο καλλιτέχνες συνολικά στην ιστορία της μουσικής.
Ο δίσκος Τhrillerτου 1982 κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορία και παραμένει έως σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει 104 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σύμφωνα με το Guinness World Records. Έμεινε στην κορυφή του Βillboard album chart για 37 εβδομάδες, κέρδισε 7 βραβεία Grammy και 7 τραγούδια του ανέβηκαν στο top-10
ΝΕΑ

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry