Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Cyprus Aid η Αφύπνιση άρχισε!Cyprus Aid η Αφύπνιση άρχισε!Συζητώντας με φίλους το πρωινό της 1ης Απριλίου μας ήταν αδιανόητο να σκεφτούμε την εκδήλωση χωρίς σημαίες που να παραπέμπουν σε κομματικά φρονήματα και παρατάξεις.Λέγαμε με τον φτωχό μας νου ότι κάποιοι θα βρεθούν να καπηλεύονται την εκδήλωση χρωματίζοντας την με της σημαίες τους και την κουλτούρα που κουβαλούν μέσα από αυτές…

Ε λοιπόν ένοιωσα μια τεράστια ανακούφιση όταν έφτασα στην Τάφρο Κωστάντζα όταν αντίκρισα την λαοθάλασσα  αλλά δεν είδα πουθενά λάβαρα.. Εύγε ….τελικά όταν θέλουμε μπορούμε.
Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψω τα συναισθήματα που ένοιωσα χθες στην εκδήλωση Cyprus Aid. Ο κόσμος μαζεύτηκε από νωρίς στον χώρο κουβαλώντας μαζί του την “αμοιβή έναντι του εισητηρίου” τρόφιμα κάθε λογής ότι περίσσευε από τον καθένα λίγα μακαρόνια, κονσέρβες γάλατα και είδη πρώτης ανάγκης. Παντού στον δρόμο έβλεπες την αμοιβή.. και τους εθελοντές να την στοιβάζουν πρόχειρα μέχρι να βρουν μεταφορικά να την στείλουν στις αποθήκες.
Ο κόσμος ήρεμος μα και προβληματισμένος. Σε κάθε τραγούδι που έπαιζαν οι μουσικοί και παρέπεμπε σε πατριωτισμό ή πόνο η συγκίνηση στον χώρο ήταν έκδηλη.
Έχω παρευρεθεί σε διάφορες εκδηλώσεις στην ζωή μου (όταν επέστρεφε η ελληνική ομάδα από τον θρίαμβο του EURO, τους Ολυμπιακούς αγώνες 2004 στις τελετές λήξης των παραολυμπιακών ....κλπ) αυτή η συναισθηματική φόρτιση ήταν πρωτόγνωρη.
Δυνατή στιγμή .... στην όλη εκδήλωση ήταν όταν ο Κοριαλάς φανερά φορτισμένος από τα γεγονότα δήλωσε σε έντονο σκληρό ύφος:

«Κουμπάροι εσείς έχετε αρχίδια. Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας. Η Ελλάδα σας πούλησε για δεύτερη φορά».

Άλλη εξίσου δυνατή στιγμή ήταν όταν βγήκε η Απόλυτη όπως την χαρακτηρίζουμε κοροϊδευτικά η Άννα Βίσση και τραγούδησε τραγούδια που άρμοζαν στην περίπτωση τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ήταν δικά της....εύγε Άννα
Μια τελευταία αναπάντεχη πινελιά ήταν αυτή του Χρίστου Δάντη που σε άπταιστη κυπριακήν τραγούδησε Κυριακού Πελαγία και " Είπα σου κτενίστου λλιο". 

Αυτά εν ολίγοις για την ώρα.

i-An

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites
greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry