Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Το “μικρό” Βέλγιο ορθώνει το ανάστημά του στη Γερμανία!!
- Και επίσημα οι υπουργοί Οικονομίας και Εργασίας του Βελγίου υπέγραψαν την επιστολή καταγγελίας της Γερμανίας και την έστειλαν στην Κομισιόν
- Κατηγορούν τους Γερμανούς πως πληρώνουν εκατομμύρια εργαζόμενους με 3 μάξιμουμ 4 ευρώ την ώρα χωρίς ασφάλιση
- Η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει πως στη Γερμανία εργάζονται περίπου 7,5 εκατ. άνθρωποι σε εταιρείες που δεν πληρώνουν ούτε φόρους ούτε ασφαλιστικές εισφορές!
- Τις βελγικές καταγγελίες υιοθέτησαν γαλλικές και ολλανδικές εταιρείες, ενώ υπάρχουν αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό της Γερμανίας!
Χωρίς περιστροφές, μισόλογα και θεατρινισμούς οι Βέλγοι υπουργοί Οικονομίας και Εργασίας υπέγραψαν και έστειλαν στην Κομισιόν μία επιστολή καταγγελίας της Γερμανίας.


Στην επιστολή τους αυτή αναφέρουν, σύμφωνα με το BBC, πως οι γερμανικές εταιρείες δίνουν στους εργαζόμενους 3 έως 4 ευρώ την ώρα χωρίς ασφάλιση, χωρίς να πληρώνουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, ενώ εξαιρούνται και από τις εισφορές των εργοδοτών.

''Το Βέλγιο θέλει η Κομισιόν να σταματήσει αυτό τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών'', εμφανίζεται να δηλώνει σύμφωνα με τον “Capital”, η Βελγίδα κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η ίδια προσθέτει μάλιστα πως ακριβώς τις ίδιες απόψεις έχουν εταιρείες από τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Το εντυπωσιακότερο όμως είναι πως η ίδια η Κομισιόν αναγνωρίζει πως στη Γερμανία εργάζονται περίπου 7,5 εκατ. άνθρωποι με μισθό έως 450 ευρώ το μήνα.

Οι κατηγορίες αυτές βρίσκουν γόνιμο έδαφος ακόμα και στην ίδια την Γερμανία, και μάλιστα ο υπουργός Οικονομίας της Κάτω Σαξονίας, Olaf Lies, στηρίζει τη βελγική καταγγελία.

Πηγή: Newsit.gr

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites
greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry