Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Σεισμός στην Αμαθούντα

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Κύπρου, γύρω στις 930 το πρωί. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου. Από το σεισμό δεν καταγράφηκαν οποιεσδήποτε ζημιές ή τραυματισμοί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

 

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι την Τρίτη και ώρα 09:28 καταγράφηκε από τους σεισμογράφους του Τμήματος ισχυρή σεισμική δόνηση τοπικού μεγέθους M=4,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θαλάσσια περιοχή, 3 χιλιόμετρα νότια της Αμαθούντας, το δε εστιακό βάθος ήταν 31 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αρκετά αισθητός στη Λεμεσό, στα χωριά γύρω από την επικεντρική περιοχή και μέχρι τη Λευκωσία από ενοίκους πολυκατοικιών. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Η εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθείται συνεχώς από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, καταλήγει η ανακοίνωση.




ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry