Σάββατο, 1 Αυγούστου 2009

«Κατέστρεψαν» ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου

Ιστορική ασυνειδησία και άγνοια είναι ο μόνος τρόπος για περιγραφεί η καταστροφή που προκάλεσαν αμερικανικά στρατεύματα στον αρχαίο χώρο των Κρεμαστών Κήπων Της Βαβυλώνας, ενός από τα επτά «θαύματα» του κόσμου, όταν κατά την παραμονή τους στην περιοχή προσπάθησαν να μορφοποιήσουν τον περιβάλλοντα χώρο για να στήσουν στρατιωτική βάση.

Ο χώρος, που είναι μοναδικής ιστορικής σημασίας για όλη την ανθρωπότητα, μετατράπηκε σε βάση «Camp Alpha» των ΗΠΑ λίγο μετά από την εισβολή στο Ιράκ το 2003.

Τα Αμερικανικά στρατεύματα και οι εργολάβοι που ανέλαβαν τα έργα μορφοποίησης προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν επίπεδες εκτάσεις, ώστε ο χώρος να είναι σύμφωνος με τα στάνταρ των αναγκών του Αμερικανικού Στρατού, σύμφωνα με έκθεση της UNESCO.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι προκλήθηκαν ανεπανόρθωτες ζημιές στην Πύλη του Ishtar, στην είσοδο της αρχαίας πόλης, η οποία είναι διακοσμημένη με ζώα που αποτελούν μέρος του συμβόλου του θεού της πόλης της Βαβυλώνας.

«Η καταστροφή στην Πύλη περιλαμβάνει σπάσιμο αρχαίων τούβλων σε εννιά από τα σώματα των ζώων» αναφέρει η έκθεση της UNESCO.

Η εκπρόσωπος του Αμερικανικού Στρατού, Tamara Parker, είπε ότι δεν έχει γνώση της συγκεκριμένης έκθεσης, αλλά ένας από τους λόγους που επιλέχθηκε η τοποθεσία των Κρεμαστών Κήπων της Βαβυλώνας για να στηθεί η στρατιωτική βάση Camp Alpha ήταν… για να την προστατεύσουν!

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites
greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry