Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009

Πηγάδι ηλικίας 10.500 ετών βρέθηκε στην Κύπρο

Πηγάδι ηλικίας 10.500 ετών βρέθηκε στην ΚύπροΈνα πηγάδι ηλικίας 10.500 ετών, ανακαλύφθηκε ύστερα από οικοδομικές εργασίες στην Πάφο της Κύπρου, καθώς και ο σκελετός μιάς νεαρής κοπέλας στο πάτο του προϊστορικού πηγαδιού.

Το βάθος του φτάνει τα...

...5 μέτρα, ενώ η διάμετρος περίπου 75 εκατοστά, ενώ μέσα βρέθηκαν πολλά σκουπίδια της εποχής, καθώς και μία λεκάνη και ένα κύπελλο από ασβεστόλιθο. Οι έλεγχοι που έγιναν έδειξαν οτι η ηλικία του πηγαδιού κυμαίνεται απο 9.000 χρόνια μέχρι 10.500, περίοδος που συμπίπτει με τις πρώτες μόνιμες αποικίες που δημιουργήθηκαν από μετανάστες στην Κύπρο.

Όσον αφορά το σκελετό, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει την ίδια ηλικία με το πηγάδι, όμως δεν είναι γνωστός ο λόγος η ο χρόνος που βρέθηκε εκεί.

Ο Τόμας Ντέιβις, διευθυντής του Κυπρο-Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ερευνητικού Ινστιτούτου, ανέφερε πως το πηγάδι συγκαταλέγεται στα αρχαιότερα του κόσμου, ενώ η ύπαρξή του αποδεικνύει το ανεπτυγμένο τεχνολογικό επίπεδο της εποχής.

Πηγή: http://totefteri.blogspot.com/

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites
greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry