Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Πρόσκληση: Έκθεση Φωτογραφίας και Παρουσίαση Ποιητικής Συλλόγης



Οι εκδόσεις Αριστοτέλους, παρουσιάζουν την πρώτη ποιητική συλλογή της Μαρίας-Ιζαμπέλλας Αχιλλέως, με τίτλο Αλαλίαη οποία θα συνοδεύεται από την έκθεση του φωτογράφου Αντρέα Ιερείδησε μία συνύπαρξη ποίησης και φωτογραφίας.

Η έκθεση, επιθυμεί να αναμίξει την εικόνα με το λόγο σε ένα αρμονικό αμάλγαμα. Οι καλλιτέχνες συνομιλούν μεταξύ τους, μέσα από τους στίχους της πρώτης και τις φωτογραφίες του δεύτερου, καθρεφτίζοντας μικρές στιγμές ζωής, πάθη, πόθους και ανησυχίες του σημερινού σύγχρονου ανθρώπου.
Η ποίηση, «φωτογραφίζει» και αντανακλά εικόνες και συναισθήματα σαν τη διαβάζεις, ενώ οι φωτογραφίες, αν και άλαλες μας μιλούν με χιλιάδες λέξεις μιας πανανθρώπινης γλώσσας.
Στόχος, η αποτύπωση της ποιητικής έμπνευσης μέσα από τον φακό και το αντίστροφο.
Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες για το έργο του εξωφύλλου, στην ταλαντούχα Σιμόνη Παναγιώτου Simoni Pelekani Panayiotou, που απέδωσε σε εικαστική γλώσσα, τον τίτλο της ποιητικής συλλογής και την αύρα όσων για χρόνια ήθελα να πω και παρέμεναν αποσιωπημένα.
Από καρδιάς ευχαριστώ και τον φίλο μου, Αντρέα Ιερείδη Ian Jerry, για όλους αυτούς τους μήνες που εργαζόμαστε μαζί σε αυτό το εγχείρημα. Με χαρακτηριστικό την ταπεινότητα που τον εκφράζει ως φωτογράφο και ως άνθρωπο, καταφέρνει με τον φακό του να συλλάβει στιγμές απλές, ίσως απαρατήρητες για άλλους, αλλά απίστευτης έντασης και ουσίας.
@λ@λί@
#alalia #αλαλία

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry