Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Ακυρώνονται οι ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις στην Κύπρο

Ακυρώνονται οι ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις της Εθνικής Φρουράς «Νικηφόρος και των κατοχικών δυνάμεων «Ταύρος», προκειμένου να διατηρηθεί το κλίμα ύφεσης μέσα στο οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι σε διαβούλευση με την Τουρκία ακυρώθηκε η στρατιωτική άσκηση «Ταύρος» στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.

«Το Γενικό Επιτελείο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και το αρχηγείο των Δυνάμεων Ασφαλείας αποφάσισαν
όπως μην πραγματοποιήσουν φέτος την άσκηση», δήλωσε ο Χασάν Ερτσάκιτζα, εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, κατά την καθιερωμένη συνάντησή του με τους Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους στα κατεχόμενα.

Ο εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων είπε ότι η τουρκική πλευρά επιθυμεί να εκφράσει την αποφασιστικότητά της να βελτιώσει την πολιτική ατμόσφαιρα, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είχε δηλώσει προ ημερών ότι η τουρκική πλευρά θα ακύρωνε την άσκηση αν ματαιωνόταν η άσκηση «Νικηφόρος», ενώ η κυπριακή κυβέρνηση διευκρίνισε ότι η πρόταση για αμοιβαία ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων είχε υποβληθεί από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ.Χριστόφια στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και αναμενόταν η τουρκική απάντηση.

Μετά την τουρκοκυπριακή ανακοίνωση αναμένεται ότι θα εκδοθεί και ανακοίνωση από την κυβέρνηση, ενδεχομένως μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου το απόγευμα.


Πηγή: http://totefteri.blogspot.com/2009/10/blog-post_5650.html

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry