Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ο Πάπας στην Κύπρο!



Η τουρκική κατοχή και η ανάγκη επικράτησης της ειρήνης επικράτησε στις ομιλίες της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας, κατά την υποδοχή του Πάπα Βενέδικτου Ι Στ' στη Λευκωσια.

«Ηχηρό μήνυμα υπέρ της επικράτησης της ειρήνης έναντι του μίσους και του πολέμου μεταφέρει η επίσκεψη του Πάπα» τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο πρόεδρος, αφού χαρακτήρισε την επίσκεψη «γεγονός αναντίλεκτα ιστορικό», απευθυνόμενος προς τον Πάπα υπογράμμισε «η Κύπρος έχει ανάγκη τον ειρηνικό λόγο Σας, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει στα κατεχόμενα εδάφη της» και πρόσθεσε:

«Επιτρέψτε μου να πω ότι η Κύπρος έχει ανάγκη την προσευχή Σας και τη συνδρομή Σας για να επανακτήσει σύντομα την ενότητα και την ελευθερία της και γι αυτό είμαστε ευγνώμονες για τις ημέρες που θα βρίσκεστε ανάμεσά μας».

Η προσπάθειά μας -συνέχισε ο πρόεδρος- είναι η επίτευξη δίκαιης λύσης του κυπριακού προβλήματος μέσω διαπραγματεύσεων, λύση η οποία θα οδηγήσει σε πλήρη αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων κατοχής και αποκατάσταση των δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών του συνόλου του κυπριακού λαού.

Την ενεργό συμπαράσταση του Πάπα στον αγώνα που διεξάγει ο κυπριακός λαός ζήτησε και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, υποδεχόμενος τον ποντίφικα στη στήλη του Αποστόλου Παύλου στην Πάφο.

Ο ίδιος κατήγγειλε την Τουρκία ότι εφάρμοσε στην Κύπρο σχέδιο εθνικού ξεκαθαρίσματος και «'προχωρεί, με την ανοχή της δήθεν 'πολιτισμένης' ανθρωπότητος, στην εφαρμογή των ανοσίων σχεδίων της, που συνίστανται πρώτα στην προσάρτηση των κατεχομένων εδαφών μας και ύστερα ολόκληρης της Κύπρου'».



Πηγή:http://www.mediasoup.gr
Πηγή φωτογραφίας: Reuters

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry