Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Hταν ο Βell αυτός που ανακάλυψε το Τηλέφωνο ;

Η ιστορία λέει



πως ο Alexander Graham Bell ανακάλυψε το τηλέφωνο το 1875 με τη βοήθεια του βοηθού του Thomas A. Watson και πως μέχρι τα τέλη του 1976 υπήρξε μια διαμάχη με τον Elisha Gray για την κατοχύρωση της πατέντας την οποία τελικά και κέρδισε.Και όμως, ο αυθεντικός πατέρας του τηλεφώνου ήταν ένας Ιταλός κυριούλης με το όνομα ...





....Antonio Meucci ο οποίος είχε ήδη φτάσει σε ανάλογα αποτελέσματα το 1871 όμως, λόγω των οικονομικών του δυσκολιών αδυνατούσε να δώσει τα 10 δολάρια που απαιτούνταν τότε για την ανανέωση της πατέντας του. Πράγμα που σημαίνει πως αν το είχε κάνει, ο Bell και οι λοιποί... συγγενείς δεν θα μπορούσαν να κατοχυρώσουν τίποτα. Προφανώς και ο Bell ήταν λαμπρός επιστήμονας.

Το χρήμα δηλαδή που του επέτρεψε τελικά να κατοχυρώσει την πατέντα, με τις κακές γλώσσες μάλιστα να λένε πως «λάδωσε» για αυτόν τον λόγο τον Zenas Fisk Wilber στον οποίο είχε ανατεθεί τότε να εξετάσει το σχέδιο της πατέντας.

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ
Το 2002 το Αμερικανικό κογκρέσο αναγνώρισε τον Meucci σαν τον εφευρέτη του τηλεφώνου μετά τις ενέργειες του γερουσιαστή Ιταλικής καταγωγής Vito Fossela.

Το πορτοφόλι λοιπόν ήταν αυτό που έδωσε στον Bell τον τίτλο του «πατέρα του τηλεφώνου»; Μπορεί και ναι, χωρίς βέβαια να αμφισβητώ την συνεισφορά του και την αξία του σαν επιστήμονα.



http://stakarfia.blogspot.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry