Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Δεν επίκειται κούρεμα στα Συνεργατικά!



Τις φήμες περί κουρέματος καταθέσεων στα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα διαψεύδει με ανακοίνωσή της, η Υπηρεσία Εποπτείας Συνεργατικών Εταιρειών.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Εποπτείας Συνεργατικών Εταιρειών καλεί με ανακοίνωσή της, τα μέλη και τους πελάτες των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων να αγνοούν το περιεχόμενο SMS μηνυμάτων τα οποία αναφέρονται σε καταθέσεις στα Συνεργατικά Ιδρύματα, χαρακτηρίζοντάς τα κακόβουλα και επισημαίνοντας ότι το περιεχόμενο τους, έχει στόχο τον κλονισμό της εμπιστοσύνης του λαού προς το Συνεργατικό Κίνημα.


Η Εποπτεία των Συνεργατικών Εταιρειών στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι θέλει να πιστεύει ότι οι ψίθυροι και οι φήμες πηγάζουν από την αγωνία του κόσμου και δεν αποτελούν οργανωμένη προσπάθεια οποιωνδήποτε.

«Ο λαός μας περνά τραγικές στιγμές», συνεχίζει η ανακοίνωση προσθέτοντας ότι «ο Συνεργατισμός συμπεριφέρθηκε με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα που επιβάλλουν οι σημερινές συνθήκες και ανέμενε από όλους και από τον καθ’ ένα  ξεχωριστά την ανάλογη συμπεριφορά».

«Είναι γνωστό πως το Συνεργατικό Κίνημα εδώ και καιρό προχωρεί με σοβαρότητα στην αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό του, με στόχο την πάρα πέρα ενίσχυση και αναβάθμιση του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ διαψεύσεις ήρθαν και από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και Κεντρικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα το ΥΠΟΙΚ με ανακοίνωσή του σημείωσε πως δεν υφίσταται, ούτε ως πρόθεση, πιθανό ενδεχόμενο εφαρμογής νέου κουρέματος αποταμιεύσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας τέτοιου είδους διαδόσεις ως ανυπόστατες.

Το Υπουργείο Οικονομικών, προέτρεψε παράλληλα "το κοινό να μην δίνει βάση σε ανυπόστατες φήμες που μόνο στόχο έχουν", όπως σημειώνει "να βλάψουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στις τράπεζες και σ’ άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα".

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, "το Μνημόνιο έχει ήδη συμφωνηθεί με την Τρόικα και σ’ αυτό δεν περιλαμβάνεται κανένα επιπρόσθετο μέτρο που να οδηγεί στην ανάγκη εφαρμογής οποιουδήποτε νέου κουρέματος των καταθέσεων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα της Κύπρου".

Τέλος, αναφέρει ότι "ήδη με την εφαρμογή των γνωστών μέτρων που συμφωνήθηκαν στο τελευταίο Eurogroup για την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, το σύστημα της Κύπρου βρίσκεται σε πορεία σταθεροποίησης και εξυγίανσης".

Η Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) της Κύπρου επίσης διάψευσε σημερινές αναφορές σε ΜΜΕ ότι "θα εφαρμοσθεί δήθεν γενικό `κούρεμα` καταθέσεων και σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα", πέραν της Τράπεζας Κύπρου.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης διαβεβαίωσε ότι οι καταθέσεις στα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα είναι ασφαλείς και εξήγησε πως η φημολογία για κούρεμα των καταθέσεων στις ΣΠΕ είναι ανυπόστατη και κορυφώθηκε σήμερα από παρερμηνεία των συζητήσεων της Κυβέρνησης με τις συντεχνίες για τα ταμεία προνοίας που ήταν κατατεθειμένα στις Τράπεζες, Κύπρου και Λαϊκή.

http://www.news24.com.cy

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry