Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Κύπριοι γιατροί με πτυχία μαϊμού

Αγόρασαν πτυχία χωρίς σπουδές

Τα ονόματα Κυπρίων και Ελλαδιτών οι οποίοι έγιναν «γιατροί» αγοράζοντας πτυχία προς €10.000, βρίσκονται σε τρεις λίστες της ρουμανικής αστυνομίας.

Το σκάνδαλο με τα πλαστά πτυχία ιατρικής και οδοντιατρικής που αποκαλύφθηκε προσφάτως από την ίδια τη ρουμανική κυβέρνηση και δημοσιεύτηκε στον «Φιλελεύθερο» τη Δευτέρα, φαίνεται ότι ακουμπά και αρκετούς Κύπριους οι οποίοι εξασφάλισαν τα πτυχία τους χωρίς καν να επισκεφθούν ποτέ τις Σχολές και αυτή τη στιγμή μάλλον ασκούν την ιατρική και την οδοντιατρική σε Κύπρο και Ελλάδα.

Οι εξελίξεις στη Ρουμανία ανησύχησαν όμως τόσο το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου όσο και το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών και ετοιμάζουν επίσημο αίτημα για ενημέρωση από τα στοιχεία των ρουμανικών Αρχών.

Ελλαδίτης δημοσιογράφος που εργάζεται στη Ρουμανία κάνει λόγο για 10 Ελλαδίτες και Κύπριους που αγόρασαν πτυχία ιατρικής, άλλους 15 που εξασφάλισαν πτυχίο στοματολογίας και περίπου 100 οι οποίοι ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί τι προσόντα αγόρασαν χωρίς να φοιτήσουν στα συγκεκριμένα πανεπιστήμια.

Από πλευράς του ΚΥΣΑΤΣ, εντοπίστηκαν όλα τα πτυχία Ρουμανίας που έχουν αναγνωριστεί από το 2000 και μετά, και σε αυτά περιλαμβάνονται και αρκετά πτυχία ιατρικής που προέρχονται από τις υπό διερεύνηση Πανεπιστημιακές Σχολές.


Πηγή: http://www.ikypros.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry