Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Μιχάλης Ιγνατίου: Κομπάζετε, μα θα κατεβάζατε τα παντελόνια, παληκάρια της φακής!!!!!




Μελετώντας τα κείμενα επιφανών δημοσιογράφων, που διακρίθηκαν και στο παρελθόν για τα «αντι-κυπριακά» τους αισθήματα, ένιωσα λύπη αλλά και οργή. Θα μπορούσα να μην ασχοληθώ με τα ανθρωπάκια του αθηναϊκού δημοσιογραφικού και πολιτικού κατεστημένου, που χαίρονται όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα οι Έλληνες της Κύπρου, αλλά μετά από μεγάλη σκέψη κατέληξα στο συμπέρασμα ότι απαιτείται απάντηση, και διόρθωση των λανθασμένων πληροφοριών που μετέδωσαν για να μειώσουν το «ΟΧΙ» της κυπριακής Βουλής και του κυπριακού λαού.
Το μεγαλύτερο ψέμα που ακούστηκε και, μάλιστα, η αναπαραγωγή δούλεψε συγχρονισμένα, όπως και στο Δημοψήφισμα του 2004, ήταν ότι η πρώτη απόφαση του Εurogroup ήταν καλύτερη από τη δεύτερη, και θα διέσωζε τη Λαϊκή και την Κύπρου -την πρώτη από την εξαφάνιση και τη δεύτερη από τη σκληρή αναδιάρθρωση και την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ για τους πελάτες τους.
Και οι δύο αποφάσεις ήταν καταστροφικές για το νησί.

buzz it!

Η Apple θα μπορούσε να την αγοράσει και να την ονομάσει iCyprus....

Ιδιαίτερα κυνικός εμφανίστηκε ο διάσημος αμερικανός δημοσιογράφος Charles Krauthammer σχετικά με το ζήτημα της Κύπρου...

Μιλώντας στο Fox News, και επιχειρώντας να δείξει το μικρό μέγεθος της Κυπριακής Οικονομίας, είπε ότι κάλλιστα η Apple θα μπορούσε να την αγοράσει, να την ονομάσει iCyprus και να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό campus στο νησί.

buzz it!

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Στην ουρά σήμερα για εξηγήσεις απορίες απόσυρση χρημάτων από τις κυπριακές τράπεζες (φωτογραφίες)

Οι άνθρωποι της ουράς...

Ένα καινούριο είδος ουράς που που έγινε συνηθεια στον Κύπριο τις τελευταίες 2 εβδομάδες





buzz it!

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ!!




Το διάταγμα στο οποίο κατέληξε η Κεντρική Τράπεζα κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Οικονομικών για τον περιορισμό των συναλλαγών θα έχει ισχύ 7 ημερών και προβλέπει ως ανώτατο επιτρεπόμενο ποσό για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό τις 3.000 ευρώ εξαιρουμένων συγκεκριμένων περιπτώσεων. Διαβάστε τι περιέχει το προσχέδιο του διατάγματος εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης.


Το διάταγμα προνοεί τα πιο κάτω:

1)    Απαγορεύεται η εξαργύρωση επιταγών αλλά επιτρέπεται η κατάθεση επιταγών σε λογαριασμό.
2)    Απαγορεύεται η πληρωμή χωρίς μετρητά και η μεταφορά χρημάτων εκτός της Δημοκρατίας με εξαίρεση τις πιο κάτω περιπτώσεις:
-    Εισαγωγές με την παρουσίαση δικαιολογητικών εγγράφων.
-    Έξοδα διαμονής και δίδακτρα για φοιτητές μέχρι 10.000 ευρώ.
-    Πληρωμές μισθών υπαλλήλων που εργάζονται εκτός της Δημοκρατίας
-    Πληρωμές απαιτήσεων από ασφαλιστικές εταιρίες.
-    Πληρωμές και μεταφορές χρημάτων που έχουν την έγκριση της Επιτροπής.
3)    Απαγορεύονται οι πληρωμές και μεταφορές χρημάτων μέσω πιστωτικής, χρεωστικής και προπληρωμένης κάρτας άνω των 5.000 ευρώ.

buzz it!

Πισσαρίδης. "Η Λευκωσία πρέπει να επανεξετάσει την παραμονή της στην Ευρωζώνη" !



 Θέμα αποχώρησης της Κύπρου από την Ευρωζώνη θέτει ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας της Κύπρου, Χρ. Πισσαρίδης.

"Η Κύπρος πρέπει να επανεξετάσει σοβαρά το θέμα παραμονής ή εξόδου της από το ευρώ", διαμηνύει ο κ. Πισσαρίδης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

"H Λευκωσία πρέπει να εξετάσει σοβαρά το εξής: Αν θα πρέπει ή όχι να παραμείνει μέλος του ευρώ", επαναλαμβάνει με νόημα.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζει, αυτό πρέπει να γίνει, αμέσως μόλις η κυπριακή κρίση καταλαγιάσει...

buzz it!

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Reuters: Εκατομμύρια ευρώ «έκαναν φτερά» από τις κυπριακές τράπεζες!!!





Εκατομμύρια ευρώ εξαφανίστηκαν από τις τράπεζες της Κύπρου, την ώρα μάλιστα που τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ήταν κλειστά, λίγο πριν από την αναδιάρθρωσή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.


Το πρακτορείο τονίζει ότι οι αναλήψεις έγιναν από υποκαταστήματα του εξωτερικού με το τέχνασμα της ανθρωπιστικής βοήθειας ή της αγοράς φαρμάκων ή ακόμη και με την αιτιολογία αγοράς καυσίμων αεροσκαφών.

buzz it!

«Ανοικτό το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από το ευρώ»!!!




Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από το ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Νικόλα Παπαδόπουλο, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Όλα είναι στο τραπέζι πλέον με τη συμπεριφορά που δεχθήκαμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν δείχνει ότι δεν εφαρμόζονται οι ίδιοι κανόνες για όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.».

buzz it!

Κλειστές όλες οι τράπεζες μετά τη σύγχυση!!! Μέχρι την Πέμπτη



Κλειστές μέχρι την Πέμπτη θα παραμείνουν τελικά τόσο οι τράπεζες, όσο και τα συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα. Η απόφαση λήφθηκε αργά ψες μετά το χάος που δημιούργησε η απόφαση του Διοικητή της κεντρικής τράπεζας να λειτουργήσουν όλες οι τράπεζες, πλην της Κύπρου και της Λαϊκής και μάλιστα χωρίς συναλλαγματικούς περιορισμούς. Έξω φρενών με τους χειρισμούς του Διοικητική ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

http://www.philenews.com

buzz it!

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

"Dead man walking" ο Αναστασιάδης!!!

KAΥΣΤΙΚΟ AΘΡΟ ΤΟΥ GUARDIAN

“Dead man walking” χαρακτηρίζει τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ο αρθρογράφος του Guardian, Aditya Chakrabortty, παρότι έχει περάσει μόλις ένας μήνας από την ανάληψη των καθηκόντων του.

“Με βάση τα όσα έγιναν γνωστά απόψε, η συμφωνία είναι σε μεγάλο βαθμό η ίδια με αυτά που απαιτούσε η τρόικα την περασμένη εβδομάδα”, σημειώνει.

“Κάποιες παράμετροι έχουν αλλάξει (όπως η προστασία των μικροκαταθετών), όμως, αυτές δεν είναι αρκετές. Και εάν κοιτάξετε τι συνέβη με τους ηγέτες των άλλων χωρών της περιφέρειας που δέχθηκαν τα προγράμματα προσαρμογής της τρόικας, όλοι τους την πάτησαν”, τονίζει ο Chakrabortty.

buzz it!

Βγήκε καπνός στις Βρυξέλλες !!!!




Μετά από ένα δραματικό διπλωματικό πόκερ και έντονο παρασκήνιο
Μέχρι τις 2:30 το πρωί έγινε αναφορά για κατ’ αρχήν συμφωνία, που ανέμενε την τελική έγκριση του Γιούρογκρουπ

Το πιο δραματικό διπλωματικό, πολιτικό και οικονομικό πόκερ στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας παιζόταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στις Βρυξέλλες. Περί τη 1:30 το πρωί είχε λεχθεί ανεπισήμως ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο κατέληξαν σε κατ΄ αρχήν συμφωνία για τη διάσωση της κυπριακή οικονομίας. Η κατ’ αρχήν συμφωνία θα παρουσιαζόταν στο Γιούρογκρουπ και σε γενικές γραμμές, όπως εκπρόσωπος του Χέρμαν Βαν Ρομπάι δήλωσε σε δημοσιογράφους, περιελάμβανε:

buzz it!

Αναστασιάδης: Θέλετε να με αναγκάσετε να παραιτηθώ; !!!


Απειλή Προέδρου προς Λαγκάρντ



Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Ομήρου



«Εγώ σας στέλνω τη μια πρόταση, δεν την δέχεστε. Σας στέλνω την άλλη, το ίδιο. Τι θέλετε άλλο να κάνω. Θέλετε να με αναγκάσετε να παραιτηθώ; Αν το θέλετε, πέστε το μου» φέρεται να ανέφερε προς τους Ευρωπαίους συνομιλητές του και την Διευθύντρια του ΔΝΤ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αντιδρώντας στις πιέσεις που δέχτηκε, κατά την διάρκεια συνάντησης στις Βρυξέλλες.

buzz it!

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

«Αντικρίστε την πραγματικότητα»!!!




Στο κύριο άρθρο τους οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» καλούν τη Λευκωσία… - Ανώτεροι αξιωματούχοι της ευρωζώνης ανέφεραν στην εφημερίδα ότι αφήνουν ηθελημένα τη Λευκωσία να βρει αντιπρόταση, «πιστεύοντας ότι ο κ. Αναστασιάδης θα συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει άλλες επιλογές»
ΟΙ F.T. σχολιάζουν ότι η Κύπρος δεν μπορεί «να το παίζει σκληρή», όπως έχει κάνει μετά την καταψήφιση της αρχικής συμφωνίας του Γιούρογκρουπ

Στις νεότερες αναφορές στο πλάνο Β της κυπριακής κυβέρνησης, οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» επαναλαμβάνουν ότι στοιχεία του, όπως η εθνικοποίηση των ταμείων προνοίας και η έκδοση ομολόγων βασισμένων στα μελλοντικά έσοδα από το αέριο, εξακολουθούν να θεωρούνται μη αποδεκτή βάση εκκίνησης των διαπραγματεύσεων από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της ευρωζώνης ανέφεραν στην εφημερίδα ότι αφήνουν ηθελημένα τη Λευκωσία να βρει μιαν αντιπρόταση, «πιστεύοντας ότι ο κ. Αναστασιάδης θα συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει άλλες επιλογές». Υπολογίζεται ότι οι μεγαλοκαταθέτες αντιμετωπίζουν απώλειες έως και 40% μέσα από τη δημιουργία της κακής τράπεζας. Τονίζεται ότι η Γερμανία είναι ανυποχώρητη από τη θέση της ότι ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου πρέπει να συρρικνωθεί στο μισό μέγεθος και να υπάρξει αναδιάρθρωση των δύο μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία θεωρούνται στο Βερολίνο ήδη κατ’ ουσίαν αναξιόχρεα. Θεωρείται, επίσης, ότι μόνο με συμμετοχή ανασφάλιστων καταθετών μπορεί να γίνει η ανακεφαλαιοποίησή τους. Αναφέρεται, δε, ότι σε αντίθεση με το ΔΝΤ, Γερμανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι αρκεί ένα κούρεμα στις μεγάλες καταθέσεις της τάξης περίπου του 20%.

buzz it!

Αρχιεπίσκοπος: Ο Πρόεδρος νιώθει προδομένος από συνεργάτες του!!!


Χρεώνει στους συνεργάτες του ότι πήγαναδιάβαστοιστο Eurogroup



Δυσοίωνες οι προβλέψεις του Αρχιεπισκόπου για το μέλλον του ευρώ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αισθάνεται προδομένος από τους συνεργάτες του γιατί πήγαν ‘αδιάβαστοι και απροετοίμαστοι’ στο Eurogroup δήλωσε στον τηλεπτικό σταθμό Σκάι Ελλάδας, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Εξάλλου σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στη Real News, o Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου υποστηρίζει έξοδο από το ευρώ.

buzz it!

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

«Κλειδώνει» στο 20% το κούρεμα στην Τράπεζα Κύπρου




Σε συμφωνία  για «κούρεμα» 20% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου και 4% στις υπόλοιπες κυπριακές τράπεζες, φέρεται να κατέληξαν μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις κυπριακή κυβέρνηση και τρόικα, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις Κύπριου αξιωματούχου.

buzz it!

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΓΙΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ!!!





Ένα απίστευτο περιστατικό, ενδεικτικό όμως του γεγονότος πως κάποιοι στο εξωτερικό ήξεραν πολύ καλά για το κούρεμα συνέβη σε υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας στην Πάφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, εδώ και ένα μήνα μία συνταξιούχος Ρωσοπόντια, πήγαινε κάθε Παρασκευή στο υποκατάστημα της Ελληνικής και έκανε ανάληψη των δέκα χιλιάδων ευρώ που είχε στο λογαριασμό της και τα κατέθετε ξανά την Δευτέρα.

Μάλιστα πριν δύο βδομάδες, το προσωπικό του υποκαταστήματος δεν άντεξε και την ρώτησε γιατί το κάνει αυτό. Η απάντηση της τότε, προκάλεσε σε όλους γέλιο που άγγιζε τα όρια και της κοροϊδίας:

buzz it!

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Κυπρος: «Οχι» στο κούρεμα με ψήφους 36 - 19 αποφάσισε η Βουλή!!!



Με 36 ψήφους εναντίον και 19 αποχές καταψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο που προβλέπει κούρεμα των καταθέσεων.

Με μεγάλη πλειοψηφία η Κυπριακή Βουή καταψήφισε το νομοσχέδιο για το «κούρεμα» των καταθέσεων. Κατά τάχθηκαν 36 βουλευτές από το ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, ΔΗΚΟ, ΕΥΡΩΚΟ, Οικολόγους και τον ανεξάρτητο Ζαχαρία Κουλία.
Οι 19 βουλευτές του ΔΗΣΥ τήρησαν αποχή.
Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

buzz it!

Β.Σόιμπλε: Το μοντέλο της Κύπρου «χρεοκόπησε»!!

Βερολίνο: Οι επενδυτές που τοποθέτησαν τα χρήματα τους στην Κύπρο με στόχο να πληρώνουν χαμηλότερο φόρο, θα πρέπει να επωμιστούν τους κινδύνους όταν η κατάσταση οδηγεί σε ένα σχέδιο διάσωσης, δήλωσε την Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος και χαρακτήρισε «χρεοκοπημένο» το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου.

«Οποιοιδήποτε επενδύουν τα χρήματα τους σε μια χώρα όπου πληρώνουν λιγότερους φόρους και όπου πιθανώς να υπάρχει χαλαρότερη εποπτεία, επωμίζονται τους κινδύνους όταν οι τράπεζες αυτής της χώρας σταματήσουν να είναι φερέγγυες. Αυτό είναι γεγονός», είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξη του στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.
Αν δεν πληρώσουν το τίμημα για το πακέτο διάσωσης, τότε το βάρος θα έπεφτε στους Ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώσουν για τα δισεκατομμύρια των ξένων επενδύσεων στην Κύπρο, ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν ανεύθυνο.

Ο Σόιμπλε είπε ακόμη ότι το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου, το οποίο χρησιμοποίησε την επιβολή χαμηλού συντελεστή φορολογίας για να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, «έχει χρεοκοπήσει».

http://www.philenews.com

Υ.Γ: Το μοντέλο της Κύπρου το χρεοκοπήσατε κ Σόιμπλε εσύ και όμοιοι σου με την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ε. του ΔΝΤ και κυρίως της κας Μέρκελ.
Θέλατε να βάλετε χέρι στα Ρώσικα κεφάλαια......αααααα και να έχετε ρόλο στο φυσικό αέριο....
I ve got news for you....

buzz it!

"Είμαστε ολοι Κύπρος" - Παγκόσμιος ξεσηκωμός στο Τwitter!!!!!!

Χιλιάδες Ισπανοί πραγματοποίησαν το Σάββατο διαδήλωση στην Μαδρίτη και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας, καταδικάζοντας το χειρισμό της οικονομικής κρίσης από τους ηγέτες...

της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατηγορώντας την Ε.Ε ότι «ανήκει στις αγορές».

Οι πορείες, που διοργανώθηκαν από το κίνημα «αγανακτισμένων» της Ισπανίας, ήταν αποτέλεσμα της απόφασης του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο έτσι ώστε να σωθεί το κράτος από μια χρεοκοπία, ως μέρος μιας συμφωνίας για την παραχώρηση πακέτου διάσωσης, ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ της ΕΕ.

«Δε χρωστάμε τίποτα. Δε θα πληρώσουμε τίποτα», ανέγραφε ένα πανό που κρατούσαν διαδηλωτές στη βόρεια πόλη της Βαγιαδολίδ.

buzz it!

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Μπήκαν στην πρεσβεία της Γερμανίας και κατέβασαν τη σημαία! Αντιδράσεις στην Βουλή!!!!






Με συνθήματα γραμμένα σε πανό και με ντουντουκες καθώς και με παραστατικές μεταμφιέσεις, διαμαρτύρονται εκατοντάδες πολίτες έξω απο την Βουλή των Αντιπροσώπων. Προηγουμένως νεαρός που φορούσε μάσκα ANONYMOUS μπήκε στην πρεσβεία της Γερμανίας και κατέβασε την σημαία από τον ιστό και την πέταξε στον δρόμο! 
Ο αριθμός των πολιτών μεγαλώνει ώρα με την ώρα ενώ τα μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων για την παρακίνηση των πολιτών έκαναν απο χθές την έντονη εμφάνισή τους, στους πολίτες.
Αυτή την ώρα έξω απο την Βουλή τω Αντιπροσώπων, υπάρχουν πάνω απο τρείς χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, προσπαθούν με κάθε παραστατικό τρόπο να διαμαρτυρηθούν.
Εξω απο την είσοδο της Βουλής, οι διαδηλωτές άφησαν απορρίμματα και μαλλί προβάτων στέλνοντας ενώ άλλοι επέλεξαν να γράψουν συνθήματα στις παλάμες τους και σε πανό φωνάζοντας με ντουντούκες, διαμαρτυρόμενοι κατά του νομοσχεδίου για κούρεμα καταθέσεων.
Οι διαδηλωτές είναι κάτω απο τα έντονα βλέμματα της αστυνομίας η οποία έχει κλείσει την είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην Βουλή ενώ σε όλους τους δρόμους που οδηγούν σε αυτήν είναι σταθμευμένα οχήματα των διαμαρτυρόμενων.

buzz it!

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Πρώτες δηλώσεις Κυπρίων επωνύμων για τα μέτρα της ΤΡΟΙΚΑΣ! Τι λένε σε πολίτες και Αναστασιάδη…..



Έντονες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις για τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία από το Eurogroup! Πιο κάτω παραθέτουμε τις πρώτες τοποθετήσεις Κυπρίων επωνύμων όπως έχουν καταγραφεί στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Πολλά από τα σχόλια σημαδεύονται με φωτογραφίες όπως αυτήν την οποία παραθέτουμε!

Marina Philippidou-Theocharous (Πρώην παρουσιάστρια – Δημοσιογράφος)
Ο Αττίλας επέστρεψε, απλά οι σειρήνες δεν ήχησαν... Πόνος, τρόμος και απώλειες ενόψει... Δυστυχώς, εμείς δεν πεθάναμε νωρίς!

Ntina Kleanthous (Δημοσιογράφος MEGA)
Φάτε σκατά κερνάει το κράτος !!!!!

Κούλλης ΝικολάουΝεο (Ηθοποιός)
Μεγάλη ακομματιστη συγκέντρωση διαμαρτιριας αποψε στης επτά έξω απο προεδρικο ολοι η Κύπρος παρόν σύνθημα φτωχοί μα οχι δουλοι !!!!!

buzz it!

«Παράνομη η απόφαση του Eurogroup ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ»!!! ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

 ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΓΙΑ "ΚΟΥΡΕΜΑ"ΓΙΑ "ΚΟΥΡΕΜΑ"


«Η απόφαση του Eurogroup για "κούρεμα" καταθέσεων είναι εντελώς παράνομη και παραβιάζει τις Ευρωπαϊκές Αρχές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της ιδιοκτησίας», υποστήριξε ο νομικός και τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Ανδρέας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε απόλυτη σύγκρουση με της αρχές τις έννοιας των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του κεκτημένου και τις αρχές που διέπουν την ΕΕ.

«Αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο ίδιος, «μιλάμε για μια απόφαση που δεν αφορά εθελούσια προσφορά ή θυσία, αλλά εξαναγκασμό, δια του οποίου αφαιρείται ένα μέρος από την περιουσία του καθενός από εμάς».

buzz it!

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Αβέρωφ: Το ΔΝΤ επιμένει σε κούρεμα καταθέσεων, αλλά ο Πρόεδρος δεν θα δεχθεί!!!ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ....ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ!!!

Αβέρωφ: Το ΔΝΤ επιμένει σε κούρεμα καταθέσεων, αλλά ο Πρόεδρος δεν θα δεχθεί!!!

ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ;;;;....
ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ!!!




Σάββατο, 09 Μαρτίου 2013

Μιλώντας για τις επαφές που είχε στην Ουάσιγκτον με τον αναπληρωτή εκτελεστικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ερικ Λίπτον και άλλους αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως «δυστυχώς οι θέσεις τους είναι σκληρές για την Κύπρο και επιμένουν για κούρεμα των καταθέσεων. Το κάναμε ξεκάθαρα πως κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό και δεν θα το δεχθούμε».

http://www.philenews.com


«Πιθανό κούρεμα καταθέσεων ισοδυναμεί με έξοδο από Ευρωζώνη»


7/3/2013



Αυτό διαμήνυσε από την Ουάσιγκτον ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.
«Πιθανή επιμονή για ‘κούρεμα’ των καταθέσεων σε κυπριακές τράπεζες θα οδηγήσει την Κύπρο σε έξοδο από την Ευρωζώνη», διαμήνυσε από την Ουάσιγκτον ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ και στενός συνεργάτης του Προέδρου της Κύπρου, όπως μετέδωσε σήμερα ο ανταποκριτής του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) «θέτει εξαιρετικά σκληρούς όρους σε σχέση με τη σύναψη της δανειακής σύμβασης, κάνοντας λόγο για «κούρεμα» καταθέσεων».

kathimerini.com.cy




"Εκτός συζήτησης το κούρεμα καταθέσεων"
 

7/3/2013

Γράφει ο Παναγιώτης Χατζηαποστόλου






Όπως εξήγησε ο κ. Σαρρής, η κυπριακή Κυβέρνηση δεν συζητά θέμα κουρέματος καταθέσεων, θέση την οποία επανέλαβε και στους επικεφαλής της Τρόικας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αφήνοντας έτσι να νοηθεί πως η συζήτηση επί της ουσίας αναλώθηκε στο θέμα αυτό λέγοντας παράλληλα ότι η Τρόικα συλλογικά έχει όρους εντολής με διάφορους τρόπους που στοχεύουν να καταστήσουν το δημόσιο χρέος διαχειρίσιμο.

Είπε ακόμη ότι το μοντέλο ανάλυσης της βιωσιμότητας του χρέους του ΥΠΟΙΚ έχει διαφορές από το αντίστοιχο της Τρόικας, χωρίς ωστόσο να δώσει αριθμούς.

«Οποιαδήποτε συζήτηση για κουρέματα ή άλλες επιβουλές πάνω στις καταθέσεις των τραπεζών είναι εκτός συζήτησης», είπε απαντώντας σε ερώτηση για τις κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας.


http://offsite.com.cy/ektos-sizitisis-to-kourema-katatheseon/



Αυτή είναι πολιτική αντιμετώπιση πονάει χέρι κόψει χέρι. Αφού ο θεός σου έδωσε ΔΥΟ.....


Αντί να πληρώσουν οι υπεύθυνοι οι ειδήμονες, οι γκουρού ή αγγουρού οικονομολόγοι οι τραπεζίτες.........ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ο κόσμος που τους στήριζε τόσα χρόνια και τους στηρίζει φανατικά..... αυτό είναι το τίμημα... του να ψηφίζεις με βάση τα φιλοΓριβικα σου αισθήματα, τα Μακαριακά σου αισθήματα ή ακόμη χειρότερα αυτός θα κανονίσει τα παιδιά μου σε μια θέση στο Δημόσιο......

Ας τα λουστούμε τώρα όλα αυτά και ας κάνουμε όλοι αυτοκριτική στο τι ψηφίσαμε πριν μερικές βδομάδες που ήταν η γιορτή της δημοκρατίας!!!

Δυστυχώς ακόμη κοιμόμαστε......

Και το άλλοθι τους ακλόνητο μας πίεσαν.... 
Μας τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί.... 
Τι άλλο μπορούσαμε να κάνουμε;


Χε χε μου θυμίζει τις φράσεις .... που ακόμη και τώρα δεν ντρέπονται και τις λένε με ένα στόμφο, μια έπαρση : "Τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια και δεν δεχόμαστε τίποτα λιγότερο απ αυτό"
Ίσως, το λένε και με μια φωνή με ύφος αυστηρό και προστακτικό μαζί .... ίσως για να το πιστέψουν και αυτοί....γιατί βαθιά μέσα τους γνωρίζουν πως και εκεί υποστήκαμε κούρεμα.....


Μας αξίζει άραγε αυτή η αντιμετώπιση;

Αυτή η ιστορική στιγμή μου επιτρέπει να πω .....Αλήθεια πόσο δίκαιο είχε ο Θεόδωρος Πάγκαλος όταν ξεστόμισε την Αλήστου Μνήμης Φράση: ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ....


Πράγματι μαζί πρέπει να τα φάγαμε ή ακόμη καλύτερα μπορεί και να τα φάγαμε και μόνοι μας εμείς οι απλοί πολίτες αφού ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.....

Άλλωστε όπως είπε και ένας άλλος σύγχρονος σοφός  (Γ.Α.Π) : Λεφτά υπάρχουν!!!

Ευχαριστούμε και είμαστε ευγνώμονες για την σταθερότητα των θέσεων της ηγεσίας μας,
καθώς επίσης και που μας έσωσαν έστω και προσωρινά από την χρεοκοπία κάνοντας διαχείριση και των δικών μας οικονομικών στην βάση της πετυχημένης συνταγής διαχείρισης του κυπριακού χρέους

Τι φοβόμαστε αφού έχουμε τους καλύτερους;


i-An

Ακόμη πιο πολύ αγανακτισμένος

buzz it!

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry