Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Oχι στα τζαμιά και στους μιναρέδες είπαν οι ΕΛΒΕΤΟΙ


Θα συνεχίσουν οι Αραβες να καταθέτουν τα πετροδολάριά τους στις ελβετικές τράπεζες και να πηγαίνουν για σκι στο Σεν Μόριτς;Η φιλήσυχη Ελβετία άνοιξε ξαφνικά «πόλεμο» με τον ισλαμικό κόσμο εν μέσω οικονομικής κρίσης. Χτες οι πολίτες της αγνόησαν τις εκκλήσεις της κυβέρνησης, των τραπεζών και των επιχειρηματιών και αποφάσισαν με 57,5% να μην υψωθεί στο εξής κανένας νέος μιναρές στη χώρα.



Το συνταγματικό δημοψήφισμα έγινε με πρωτοβουλία τριών ακροδεξιών κομμάτων (με επικεφαλής το Λαϊκό Κόμμα Ελβετίας) που έκριναν ότι ο μιναρές αποτελεί «σύμβολο πολιτικής εξουσίας και φονταμενταλισμού».
Μολονότι υπάρχουν μόνο 150 τζαμιά και 4 μιναρέδες σε όλη την Ελβετία, ο καβγάς φούντωσε όταν άρχισαν να ξεφυτρώνουν μιναρέδες όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις, αλλά και...

σε χωριά.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η ζυγαριά έγειρε χάρη στην ψήφο των Ελβετίδων, που απεχθάνονται τις μπούρκες και την καταπίεση των γυναικών στο Ισλάμ. Εβαλαν όμως σε δοκιμασία τις σχέσεις της χώρας τους με την ΕΕ και την Υπατη Αρμοστεία ΑνθρωπίνωνΔικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα σοκ εντός και εκτός των ελβετικών συνόρων, καθώς το «Ναι» στην απαγόρευση των μιναρέδων επικράτησε σε 22 από τα 26 καντόνια. Μόνο στη Γενεύη επικράτησε καθαρά το «Οχι», έδρα διεθνών οργανισμών και με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο.

Δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν επικράτηση του «Οχι» με 53%, ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης αντέδρασε με «έκπληξη και απογοήτευση».

buzz it!

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Hξερες οτι.......



Όταν η NASA ξεκίνησε την εκτόξευση αστροναυτών στο διάστημα, ανακάλυψαν ότι τα στυλό δεν δούλευαν σε μηδενική βαρύτητα καθώς το μελάνι δεν κυλούσε στην επιφάνεια γραφής.
Για να λύσουν αυτό το πρόβλημα, προσέλαβαν την Andersen Consulting (Accenture σήμερα).
Τους πήρε μια δεκαετία και 12 εκατομμύρια δολάρια.
Έφτιαξαν ένα στυλό που δούλευε σε μηδενική βαρύτητα, ανάποδα, μέσα σε νερό, σε κάθε είδους επιφάνεια συμπεριλαμβανομένου και του κρυστάλλου και σε θερμοκρασίες από πάγο μέχρι πάνω από 300 βαθμούς Κελσίου.

buzz it!

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

H νυχτερινή βάρδια πιθανόν "προκαλεί" καρκίνο


Σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών επιστημόνων, τα άτομα που εργάζονται σε νυχτερινή βάρδια είναι πιο επιρρεπή σε καρκίνους όπως αυτούς του μαστού, του προστάτη και του παχέως εντέρου.
Ήδη, είναι γνωστό ότι τα άτομα που δουλεύουν νυχτερινές ώρες, παρουσιάζουν πιο συχνά από τον γενικότερο πληθυσμό, παθήσεις όπως διαβήτη και καρδιοπάθειες, τώρα, όμως, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Σίδνεϊ...
αναφέρουν ότι η διαταραχή στο ορμονικό σύστημα των ατόμων που δεν κοιμούνται την νύχτα, αδυνατίζει το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα ο οργανισμός τους να κινδυνεύει περισσότερο από την επάρατο.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Ναόμι Ρότζερς

buzz it!

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Μέχρι τρεις, είναι δεσμός...

 Έχω και κότερο ....

πάμε μια βόλτα?? 





Πάμε ...






Πολύ ωραία...


















 

Αυτή είναι ζωή








buzz it!

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Ο λύκος και τα 7 κατσικάκια: ( ανεκδοτο)




Ήταν ένας λύκος και πήγε να φάει τα 7 κατσικάκια.
Τι να κάνει τι να κάνει. Έκατσε εκεί γύρω να παραμονεύει πως να μπει μέσα.

Την άλλη μέρα φεύγει η Κατσίκα και αφού επέστρεψε χτυπά την πόρτα και λένε τα κατσικάκια σύνθημα και λέει η Κατσίκα "τραβάω τα βυζιά μου".
Μπαίνει μέσα.

Την επόμενη φεύγει και πάει ο λύκος να χτυπήσει την πόρτα.

buzz it!

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Απίστευτη οµολογία από χείλη Τούρκου δηµοσιογράφου...

Με ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, που δηµοσιεύεται στην έγκυρη εφηµερίδα SABAH, από τον Engin Ardiç, γνωστό συγγραφέα και δηµοσιογράφο στην Τουρκία στηλιτεύεται ο Τουρκικός τρόπος εορτασµού της πτώσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαϊου:

"Τούρκοι συµπατριώτες, σταµατήστε πια τις φανφάρες και τις γιορτές για την Άλωση, αρκετή ßία έχουµε δώσει στην Ανατολή µε τις πράξεις µας...

ΑΝ οργανωνόταν στην Αθήνα συνέδριο µε θέµα «Θα πάρουµε πίσω την Πόλη»…

buzz it!

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

3 νέες διαφημίσεις της Apple για τα Windows 7

3 νέες διαφημίσεις της Apple για τα Windows 7


Τα Windows 7 είναι εδώ για να μείνουν και να γράψουν ιστορία. Η Microsoft παραδέχεται πλέον ότι τα Vista δεν ήταν ό,τι καλύτερο την ίδια στιγμή που οι κριτικές και η αντίληψη του κόσμου για τα Windows 7 έχουν τουλάχιστον θετικό πρόσημο. Βρισκόμαστε ίσως μπροστά σε μια νέα αρχή για τον κόσμο της πληροφορικής που θα συνδυάσει την ωριμότητα των Windows 7 με νέο hardware και φυσικά την άφιξη server software για ότι συμβαίνει πίσω από την οθόνη. Αν η Microsoft καταφέρει να διαχειριστεί σωστά το momentum και ο κώδικας / εργαλεία είναι ώριμα για να αποφευθούν καταστάσεις a la Nimda, σύντομα θα γίνουμε μάρτυρες μια ιστορικής στιγμής στην ιστορία της πληροφορικής και το πως εκφράζεται στα μάτια του καταναλωτή.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει και ο ανταγωνισμός από την Apple με διαφημιστικά όπως αυτά που ακολουθούν. Ξαναζεσταμένες υποσχέσεις, το δίλημμα της αναβάθμισης και τι λένες οι έρευνες. Αυτό ίσως είναι και το σημείο που τα μέχρι τώρα εξαιρετικά διαφημιστικά της Apple με χάλασαν. Αναφορά σε customer satisfaction κάνουν τα PC όχι το uber cool Mac software και hardware που απλά δουλεύει.







buzz it!

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Ανεμπστρόβιλος στα Νοτιοανατολικά της Λάρνακας (φωτογράφημα)

Σήμερα το πρωί γίναμε μάρτυρες μιας περίεργης για τα κυπριακά δεδομένα σύνοψης ανεμοστρόβιλων (Funnel Clouds) δείτε τους: Κάνε διπλό κλικ για να δείς σε μεγέθυνση.







buzz it!

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry