Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Τα μυστήρια σωληνοειδή σύννεφα του Burketown


Τα μυστήρια σωληνοειδή σύννεφα του Burketown

Αυτά τα μακριά σωληνοειδή σύννεφα μπορεί να είναι έως και 600 μίλια μακριά, και να κινούνται με 35 μίλια την ώρα προκαλώντας προβλήματα στα αεροσκάφη, ακόμα και στις απάνεμες ημέρες.
Γνωστά και ως "Τα σύννεφα της δόξας του πρωινού" (Morning Glory clouds) εμφανίζονται κάθε πρωί πάνω από το Burketown στο Queensland της Αυστραλίας (μία μακρινή πόλη με λιγότερους από 200 κατοίκους).

Υπάρχουν αρκετοί τουρίστες και πιλότοι, που ταξιδεύουν ως εκεί κάθε έτος με την ελπίδες να πετύχουν αυτό το μυστήριο φαινόμενο του «του σύννεφου που κάνει σερφ»! Παρόμοια σωληνοειδή σύννεφα εμφανίζονται και σε διάφορες άλλες τοποθεσίες ανα την υδρόγειο. Κανένας ως τώρα δεν έχει ανακαλύψει το τί προκαλεί "Τα σύννεφα της δόξας του πρωινού". Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε από τον φωτογράφο Mick Petroff που πέταγε με αεροπλάνο κοντά στον Κόλπο της Carpenteria στην Αυστραλία.

Πηγή: http://www.pineza.gr/

buzz it!

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΑΠΟΕΛ: Ο Θρύλος πέταξε στα αστέρια




Το ΑΠΟΕΛ έγραψε ιστορία και κατάφερε να προκριθεί στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα χρόνο μετά την ιστορική πρόκριση της Ανόρθωσης, το κυπριακό ποδόσφαιρο θα έχει πάλι εκπρόσωπο στην κορυφαία διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ. Στον επαναληπτικό αγώνα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ που έγινε στο κατάμεστο Στάδιο ΓΣΠ, το ΑΠΟΕΛ επικράτησε της Κοπεγχάγης με 3-1 και με συνολικό σκορ 3-2, δικαιωματικά σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης. 

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το ΑΠΟΕΛ και πριν συμπληρωθεί το 2ο λεπτό, ο Καμίλ Κοσόφσκι μετά από έξοχη μπαλιά του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη, πέτυχε το 1-0 για τους πρωταθλητές μας. Στο 18’ ο Χάτσισον ανέτρεψε τον Μάριο Ηλία (δέχτηκε μπαλιά από τον Χαραλαμπίδη) και δόθηκε αμέσως το πέναλτι από τον Αυστριακό διαιτητή. 
Την παράβαση εκτέλεσε ο Χρύσης Μιχαήλ πετυχαίνοντας το 2-0. Οι Δανοί στο 21’ μείωσαν σε 2-1 με τον Εντόι. 
Στο 42’ μετά από σέντρα του Χαραλαμπίδη, ο καλά τοποθετημένος στα τετράγωνα της Κοπεγχάγης Χρύσης Μιχαήλ, με κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1. 

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για ισοφάριση όμως οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ με πρωταγωνιστή τον Χιώτη που πραγματοποίησε εξαιρετικές αποκρούσεις, διατήρησαν το σκορ πρόκρισης και οδήγησαν σε παραλήρημα τις 22000 οπαδούς τους που ήταν στο γήπεδο. Κόπηκαν συνολικά 21133 εισιτήρια που αποτελεί ρεκόρ για ευρωπαϊκό αγώνα στο ΓΣΠ. 

Ο κ. Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον αποψινό επαναληπτικό χρησιμοποίησε τους Χιώτη, Πουρσαϊτίδη, Μ. Ηλία, Μπρούερς, Κόντη, Χρ. Μιχαήλ, Χαραλαμπίδη, Κοσόφσκι (81’ Αλεξάνδρου), Μιροσάβλιεβιτς (65’ Σικόρα) και Ζεβλάκοφ (77’ Πίντο).

Πηγή: http://typos.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=119412

buzz it!

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Σεισμός στην Αμαθούντα

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Κύπρου, γύρω στις 930 το πρωί. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου. Από το σεισμό δεν καταγράφηκαν οποιεσδήποτε ζημιές ή τραυματισμοί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

 

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι την Τρίτη και ώρα 09:28 καταγράφηκε από τους σεισμογράφους του Τμήματος ισχυρή σεισμική δόνηση τοπικού μεγέθους M=4,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θαλάσσια περιοχή, 3 χιλιόμετρα νότια της Αμαθούντας, το δε εστιακό βάθος ήταν 31 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αρκετά αισθητός στη Λεμεσό, στα χωριά γύρω από την επικεντρική περιοχή και μέχρι τη Λευκωσία από ενοίκους πολυκατοικιών. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Η εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθείται συνεχώς από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, καταλήγει η ανακοίνωση.




ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

buzz it!

Τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων 2009

Τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων 2009

Τέλος στη αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για τα ελληνικά και κυπριακά ανώτατα ιδρύματα 

Κάνε κλίκ ΕΔΩ για τα αποτελέσματα

buzz it!

Miss Universe: Stefania Fernandez


Από χθες είναι η ...

νέα Miss κόσμος από την Βενεζουέλα η Stefania Fernandez και κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό στα 18 της χρόνια στις Μπαχάμες. 


buzz it!

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ


Το European-Mediterranean Seismological Centre δίνει:

4,7 ριχτερ.

buzz it!

Νεότερες πληροφορίες για τον σεισμό στη Λεμεσό 4,5

Απο την αμερικάνικο εθνικό σεισμολογικό κέντρο πήραμε τις εξής πληροφορίες :

buzz it!

Σεισμός αυτή την στιγμή στη Λεμεσό

Σεισμός αυτή την στιγμή στη Λεμεσό



Μόλις έγινε αισθητός δυνατός σεισμός στη Λεμεσό. Μεγάλος σε διάρκειας και αρκετής έντασης

buzz it!

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Γυναικείες ατάκες που άλλαξαν την ιστορία..

Γυναικείες ατάκες που άλλαξαν την ιστορία..


buzz it!

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Tarantula (Ταραντούλα) της Κύπρου (φωτογράφημα) #2

Tarantula η συνέχεια



buzz it!

Tarantula (Ταραντούλα) της Κύπρου (φωτογράφημα)




Και όμως είναι στην Κύπρο αυτή η αράχνη.... Τεράστια  δεν είναι?

buzz it!

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Καταπληκτικά τοπία #1

Υπέροχές φωτογραφίες από υπέροχα τοπία









buzz it!

Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

The Italian Man Who went to Malta.

The Italian Man Who went to Malta.

Παλιό αλλά Τρομερό. Δείτε το.



buzz it!

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Blue Lagoon Comino Beach Photos

H Blue Lagoon είναι η πιο εντυπωσιακή παραλία στην Μάλτα και βρίσκεται στο νησάκι Comino.





Εκεί γίνεται το αδιαχώρητο αφού όλοι σπεύδουν να την επισκεφθούν.

Το παράδοξο είναι ότι δεν μπορούν να την απολαύσουν αφού σε μια τοσο μικρής έκτασης παραλία καταφθάνει τόσος πολύς κόσμος.

 

buzz it!

Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Το μπικίνι που… εξαφανίζεται στο νερό




Το μπικίνι που… εξαφανίζεται στο νερό


Αυτό κι αν είναι το τέλειο δώρο για την ιδανική «φάρσα» σε κάποια γυναίκα: ένα μπικίνι, που αποτελείται από υλικό το οποίο διαλύεται όταν έρχεται σε επαφή με το νερό!

Το μαγιό μοιάζει ακριβώς με ένα κανονικό μπικίνι, αλλά λίγα δευτερόλεπτα αφότου μπει στη θάλασσα διαλύεται και αφήνει την γυναίκα που το φοράει «σύξυλη» και… κατακόκκινη από ντροπή.



Το συγκεκριμένο μπικίνι διατίθεται σε καταστήματα στη Γερμανία και έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από οργανώσεις για τα δικαιώματα της γυναίκας.

Προσέξτε μόνο σε ποια θα το δωρίσετε, κυκλοφορούν και… καρδιακές προσβολές!


Πηγή: http://totefteri.blogspot.com/2009/08/blog-post_6101.html

buzz it!

«Κατέστρεψαν» ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου





Ιστορική ασυνειδησία και άγνοια είναι ο μόνος τρόπος για περιγραφεί η καταστροφή που προκάλεσαν αμερικανικά στρατεύματα στον αρχαίο χώρο των Κρεμαστών Κήπων Της Βαβυλώνας, ενός από τα επτά «θαύματα» του κόσμου, όταν κατά την παραμονή τους στην περιοχή προσπάθησαν να μορφοποιήσουν τον περιβάλλοντα χώρο για να στήσουν στρατιωτική βάση.

Ο χώρος, που είναι μοναδικής ιστορικής σημασίας για όλη την ανθρωπότητα, μετατράπηκε σε βάση «Camp Alpha» των ΗΠΑ λίγο μετά από την εισβολή στο Ιράκ το 2003.

Τα Αμερικανικά στρατεύματα και οι εργολάβοι που ανέλαβαν τα έργα μορφοποίησης προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν επίπεδες εκτάσεις, ώστε ο χώρος να είναι σύμφωνος με τα στάνταρ των αναγκών του Αμερικανικού Στρατού, σύμφωνα με έκθεση της UNESCO.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι προκλήθηκαν ανεπανόρθωτες ζημιές στην Πύλη του Ishtar, στην είσοδο της αρχαίας πόλης, η οποία είναι διακοσμημένη με ζώα που αποτελούν μέρος του συμβόλου του θεού της πόλης της Βαβυλώνας.

«Η καταστροφή στην Πύλη περιλαμβάνει σπάσιμο αρχαίων τούβλων σε εννιά από τα σώματα των ζώων» αναφέρει η έκθεση της UNESCO.

Η εκπρόσωπος του Αμερικανικού Στρατού, Tamara Parker, είπε ότι δεν έχει γνώση της συγκεκριμένης έκθεσης, αλλά ένας από τους λόγους που επιλέχθηκε η τοποθεσία των Κρεμαστών Κήπων της Βαβυλώνας για να στηθεί η στρατιωτική βάση Camp Alpha ήταν… για να την προστατεύσουν!

buzz it!

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry